ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΣΑΚ – ΔΕΕ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin


Να ανατραπούν οι συσχετισμοί!
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Όλοι μαζί βιώνουμε σήμερα την τραγική κατάσταση του κλάδου, της εκπαίδευσης, της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, της ίδιας μας της πατρίδας. Τίποτα όμως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία! Η σημερινή κατάσταση είχε δρομολογηθεί εδώ και μία εικοσαετία τουλάχιστον. Έχοντας σαν ορόσημο αυτής της καταστροφικής διαδρομής την ψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ, η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο πρόβλεψε τις εξελίξεις αλλά έκανε το παν, για να τις αποτρέψει. Δεν ξεχνάμε τα ειρωνικά σχόλια που εισπράτταμε από τους θιασώτες αυτής της προδοτικής για τη χώρα συνθήκης –κυβερνητικούς συνδικαλιστές και όχι μόνο- σε κάθε αναφορά μας σ’ αυτή για τις μελλοντικές συνέπειές της, τις οποίες δυστυχώς βιώνουμε σήμερα με τραγικό τρόπο.
Ο έλεγχος του συνδικαλιστικού κινήματος από τα κόμματα της εξουσίας και οι πλάτες των κυβερνητικών συνδικαλιστών υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες που συνέργησαν, για να βρεθούμε σε αυτό το σημείο. Δεν είναι τυχαίο πως τον κύριο όγκο της βρώμικης δουλειάς τον έφερε εις πέρας το ΠΑΣΟΚ, επειδή σε μεγάλο βαθμό έλεγχε και ελέγχει τα συνδικάτα, συνεπικουρούμενο πάντα από τις δυνάμεις της σημερινής κυβερνητικής συνεργασίας και όχι μόνο.
Σήμερα δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το τι θα συναντήσει από εδώ και στο εξής μέχρι το… τέρμα αυτής της διαδρομής. Διαλυμένη και την εναπομείνασα δημόσια εκπαίδευση και δημόσια υγεία. Μισθοί και συντάξεις πείνας 400 με 500 ευρώ, ακόμη πιο αυξημένη φορολογία, ακρίβεια και παραπέρα διεύρυνση των χαρατσιών. Κατάργηση της μονιμότητας για όλους. Δάνεια που δεν θα μπορούν να εξοφληθούν, σπίτια που για πολλούς θα έχουν χαθεί, περιουσίες που από ανάγκη θα αναγκαστούμε όσο-όσο να ξεπουλήσουμε. Πατρίδα άϋλη, γιατί θα την έχουν ξεπουλήσει αυτοί που σήμερα κυβερνούν. Εξαθλίωση και δυστυχία! Και μέσα στον ωκεανό της εξαθλίωσης νησίδες αφθονίας, ευτυχίας, ευημερίας και πλούτου!
Στη συνέχιση αυτής της τραγικής πορείας που έχει σχεδιαστεί από αυτούς που έχουν τον έλεγχο του πλούτου και τις κυβερνήσεις που τους εκπροσωπούν, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και πάλι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Οι όποιες φραστικές εκ μέρους τους διαφοροποιήσεις σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα και η «ταύτισή» τους σε μεγάλο βαθμό με το κοινό αίσθημα αφορά αποκλειστικά και μόνο την αποσόβηση της εκλογικής τους συντριβής.
Και δεν πρέπει κανένας μας να ξεχνά ότι την εκλογική δύναμη που αποκτούσαν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές με εργαλείο τις υποσχέσεις, τα ρουσφέτια, τη σχέση τους με την εξουσία τη χρησιμοποιούσαν και θα τη χρησιμοποιήσουν, αν θα την έχουν, όχι μόνο για να βάζουν πλάτες σε αυτές τις πολιτικές αλλά και για την προσωπική τους ανέλιξη στα πλαίσια του κλάδου και όχι μόνο.
Συνάδελφοι, οι συσχετισμοί στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των εξελίξεων και από εδώ και εμπρός! Η ψήφος σας θα στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη. Το μήνυμα αυτό να μην είναι μήνυμα παθητικής αποδοχής για όσα σήμερα συμβαίνουν, όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά γενικότερα στην ελληνική κοινωνία Να είναι ένα ηχηρό μήνυμα πραγματικής αντίστασης, πίστης και αισιοδοξίας, ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής και των φορέων της και όχι απλώς των εργαλείων που χρησιμοποιούν, για να την εφαρμόσουν.
Σε ότι μας αφορά σαν παράταξη έχουμε δώσει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια, για όλα όσα μας αφορούν σαν κλάδο και σαν κοινωνία γενικότερα. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή η ενίσχυση της δύναμής μας, αφενός θα στείλει προς κάθε αποδέκτη μήνυμα αντίστασης και αφ’ ετέρου δημιουργεί καλλίτερες προϋποθέσεις αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική και σε αυτούς που την εφαρμόζουν.
Βέροια 5/12/11

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης