ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» Με όλες τις δυνάμεις για την απεργία της Τρίτης

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Να δυναμώσει και να οργανωθεί ακόμα παραπέρα και με κάθε τρόπο η μάχη της αλληλεγγύης του αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», από σωματεία όλων των κλάδων της Αττικής και τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα, ώστε να τους οπλίσει ακόμα καλύτερα, για να αντιμετωπίσουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για να τους λυγίσει.

Τα παραπάνω αναδείχτηκαν στη μαζική σύσκεψη σωματείων που διοργάνωσε χτες το απόγευμα η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ στο χώρο του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη και άμεση μάχη που πρέπει να δοθεί επισημάνθηκε ότι αποτελεί η 24ωρη Πανθριασιακή απεργία την Τρίτη 13 Δεκέμβρη και η συγκέντρωση στις 10 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας. Για αυτό το σκοπό όλα τα σωματεία και οι κλάδοι θα διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις.

Τόσο από την εισήγηση της σύσκεψης όσο και από τις παρεμβάσεις εκπροσώπων από πλήθος κλάδων και σωματείων επισημάνθηκε ότι έχει αναδειχτεί σε καθήκον και χρέος όλων να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την υλική και ηθική αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς, ανακοινώνοντας και συγκεκριμένες ενέργειες. Τονίστηκε ταυτόχρονα ότι η αλληλεγγύη έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν εκφραστεί με το να μεταφερθεί η φλόγα που έχουν ανάψει οι χαλυβουργοί σε όλους τους χώρους εργασίας, όπου η επίθεση της εργοδοσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η σύσκεψη άνοιξε με χαιρετισμό του Γιώργου Σιφωνιού προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο αγώνας μας είναι σε κρίσιμο σημείο μετά από 40 ημέρες απεργίας. Δίνουμε όμως τη μάχη με αποφασιστικότητα και δείχνουμε το δρόμο για να γίνει ο αγώνας μας κάστρο αντίστασης σε όλους τους τόπους δουλειάς δημιουργώντας παντού νέες χαλυβουργίες».
Ενότητα και δυνάμωμα της αλληλεγγύης

«Με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούν να κερδίσουν οι χαλυβουργοί και μαζί τους όλοι οι εργαζόμενοι», τόνισε στην εισήγηση της σύσκεψης ο Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας εκ μέρους της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ.

«Σε πολλούς χώρους εργασίας οι εργοδότες πάνε να επιβάλουν εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις και άλλα αντεργατικά μέτρα. Γίνεται καθημερινά μια μεγάλη μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια βιομηχάνων και επιχειρηματικών ομίλων. Και το παράδειγμα της "Χαλυβουργίας" έδωσε δύναμη να σταθούν οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών και αυτό το παράδειγμα πρέπει να απλωθεί σε κάθε χώρο. Καθοριστικός παράγοντας όμως για την εξέλιξη του αγώνα των απεργών είναι η ενότητα και το δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς να κουβεντιάσουμε με τους εργαζόμενους, μπροστά στις γιορτές να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να μην επιτρέψουμε να πεινάσουν οι οικογένειες των χαλυβουργών. Θα αποτελέσει απάντηση και στον Μάνεση, που προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα τους και να τους τρομοκρατήσει με απολύσεις».
Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν εκπρόσωποι σωματείων και κλάδων αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν ήδη αποφασίσει, αλλά και εμπειρία από την επιρροή του αγώνα σε διάφορους χώρους δουλειάς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ο Κ. Μαστρολέων από το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας τόνισε ότι θα παρθεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία ειδικά για τους απεργούς, ώστε να μην πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ.

Ο Β. Σταμούλης από την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος ανακοίνωσε ότι συγκεντρώνονται από τους εργαζόμενους του κλάδου ρούχα και παπούτσια για τις οικογένειες των απεργών.

Ο Χρήστος Κατσώτης ανακοίνωσε ότι στα σχέδια του ΠΑΜΕ είναι τις ημέρες των γιορτών να μοιραστεί από ένα αρνί σε κάθε εργάτη χαλυβουργό για το τραπέζι της οικογένειάς του.

Ο Μ. Καραντούσας από την Ομοσπονδία Ποτών - Τροφίμων σημείωσε ότι θα συνεχίσει ο κλάδος την υλική βοήθεια.

Η Α. Τσακίρη από το Σωματείο Λογιστών Αθήνας ανακοίνωσε ότι θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση φορολογικών δηλώσεων απεργών.

Τη μεγάλη επιρροή του αγώνα των χαλυβουργών στους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό αναφέρθηκε ο Νίκος Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι σε πολλά ξενοδοχεία οι εργαζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις αξιοποιούν την εμπειρία των χαλυβουργών και αρνήθηκαν αντεργατικά μέτρα που αξίωσαν μεγαλοξενοδόχοι.

Ο Σ. Πουλικόγιαννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στην πλειοψηφία του Σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το οποίο έδωσε χρήματα στους χαλυβουργούς και συμμετείχε και σε μια στάση εργασίας.

Ο Β. Παρασκευόπουλος από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο δήλωσε ότι διοργανώνουν σε μουσικό χώρο συναυλία αλληλεγγύης.

Η Λίλα Καφαντάρη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ανακοίνωσε ότι εξασφάλισαν δύο παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Οι απεργοί χαλυβουργοί αποδέχτηκαν πρόταση που τους έγινε από την ομάδα Hasta la Victoria Siempre και την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε απεργούς και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο του Ασπροπύργου.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης