ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ

Εχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι 83 κομμάτων από 64 χώρες. Στις 10 π.μ. η εναρκτήρια ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ξεκινάνε σήμερα στις 10 το πρωί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με θέμα: «Ο Σοσιαλισμός είναι το Μέλλον! Η διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ. Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, των σύγχρονων λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, την ενίσχυση του προλεταριακού διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού».

Στις εργασίες έχουν δηλώσει συμμετοχή 83 κόμματα από 64 χώρες από κάθε γωνία του πλανήτη και πάνω από 100 αντιπρόσωποι. Οι ετήσιες Διεθνείς Συναντήσεις ξεκίνησαν πριν από 13 χρόνια με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από δεκάδες Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο, που έβλεπαν την αναγκαιότητα οι κομμουνιστές να ανταλλάσσουν εκτιμήσεις και εμπειρίες, να συζητούν τις εξελίξεις και τα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά τους, να συντονίζονται σε κοινές δράσεις.

Οι συναντήσεις πλέον δε διοργανώνονται από ένα ΚΚ, αλλά από μια Ομάδα Εργασίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Η Ομάδα Εργασίας των ΚΚ αποφασίζει από κοινού για τον τόπο, την ημερομηνία και το θέμα της επόμενης Διεθνούς Συνάντησης, αλλά έχει πλέον αναλάβει και το ρόλο του συντονισμού των κοινών δράσεων που αποφασίζονται στις Διεθνείς Συναντήσεις. Μετά την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν επί 7 συνεχή χρόνια, συνεχίστηκαν σε Λισαβόνα (Πορτογαλία), Μινσκ (Λευκορωσία), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Νέο Δελχί (Ινδία), Τσουάνι (Νότια Αφρική). Μετά από ένα «ταξίδι» σε 5 πρωτεύουσες άλλων κρατών και σε 4 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική), για φέτος επιστρέφουν στην Αθήνα, που επιλέχτηκε λόγω και των μεγάλων εργατικών λαϊκών αγώνων που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια από το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τις άλλες λαϊκές συσπειρώσεις, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα συγκυρία, λίγους μήνες μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη κι ενώ εξαπολύονται πολεμικές απειλές σε βάρος του Ιράν και εφαρμόζονται τα ιμπεριαλιστικά επεμβατικά σχέδια κατά της Συρίας. Ταυτόχρονα, σε μια στιγμή που εκτυλίσσεται η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, ιδιαίτερα στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ, ΕΕ), οδηγώντας στην ανεργία, στην εξαθλίωση εκατομμύρια εργαζόμενους. Την ώρα που ισχυροποιούνται νέες ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τις πρώτες ύλες, τους δρόμους μεταφοράς, τα μερίδια των αγορών.

Τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος, που βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα φέρνουν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, 20 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αντεπανάστασης στη Σοβιετική Ενωση. Η συνάντηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, προσφέρει την ευκαιρία συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, των κοινών που υπάρχουν ανάμεσα στα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα αλλά και των διαφορετικών.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης