ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Θεριεύει η αλληλεγγύη που γίνεται αιμοδότης του αγώνα

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Αστείρευτη η ταξική αλληλεγγύη που αναδεικνύει πως η έκβαση του αγώνα δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς αλλά κάθε εργατική οικογένεια
«Δεν το περιμέναμε κι εμείς, τέτοια αλληλεγγύη! Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε δεθεί και εμείς μεταξύ μας, αλλά και πολλούς ακόμα εργαζόμενους, κάτι που μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε».
Με αυτά τα απλά λόγια περιέγραψε χθες ένας απεργός χαλυβουργός την αστείρευτη έκφραση ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που έχει μετατραπεί σε πραγματικό στυλοβάτη και στήριγμα για να συνεχίσουν τον σκληρό αγώνα που δίνουν για 19η μέρα σήμερα. Η πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που έχει αρχίσει και εκφράζεται στην πράξη παίρνει διαστάσεις και πλέον αποτελεί αναγκαιότητα και η οργάνωσή της, ώστε να καταστεί όσο πιο αποτελεσματική γίνεται. Αλληλεγγύη, που όχι μόνο συγκινεί τους εργάτες και τους δίνει κουράγιο, αλλά κυρίως αντιλαμβάνονται μέσω αυτής, ότι ο αγώνας τους έχει αποκτήσει αξία και είναι αγώνας όλων των εργατών. Αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να οργανώσουν ακόμη καλύτερα τον αγώνα τους, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι η ταξική ενότητα κι αλληλεγγύη. Για το λόγο αυτό άλλωστε ήδη μπήκε και σε λειτουργία η επιτροπή διαχείρισης υλικής βοήθειας, που αποφασίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία διαχειρίζεται όλη την βοήθεια που τους δίνεται καθημερινά για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των απεργών και των οικογενειών τους.
Ετσι και χθες από το πρωί, έξω από την πύλη του εργοστασίου, η ταξική ενότητα των εργαζομένων στον αγώνα που δίνουν, έγινε πράξη. Εργάτες από τη σωματειακή επιτροπή της επιχείρησης τροφίμων «ΚΑΝΑΚΗΣ» βρέθηκαν μαζί με τους απεργούς, τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και τους παρέδωσαν οικονομική ενίσχυση.
Οταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι...
Η μεγάλη αξία που έχει όταν ο εργάτης στηρίζει τον εργάτη ακόμα και από το υστέρημά του, αναδείχτηκε λίγο αργότερα όταν στο χώρο έφτασε συνταξιούχος οικοδόμος από την Αθήνα ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Κρήτη. Αντί να πάει όμως στο σπίτι του, πήγε στην «Ελληνική Χαλυβουργία» με δύο ντενεκέδες λάδι, μπόλικη τσικουδιά, τρόφιμα για να συμπαρασταθεί με όση δύναμη έχει στον αγώνα τους που αφορά πλέον όλη την εργατική τάξη. Και ο συγκεκριμένος είναι ένας από το πλήθος απλών ανθρώπων που περνάνε από την πύλη του εργοστασίου προσφέροντας ο καθένας κάτι από το υστέρημά του και για να πουν «κουράγιο» στους απεργούς και στις οικογένειές τους.
«Αυτή η στήριξη και η αλληλεγγύη είναι πάνω απ' όλα ηθική και ψυχολογική», τονίζει στον «Ρ» ο Κώστας. «Μας δίνει μεγάλη δύναμη να προχωρήσουμε τον αγώνα μας γιατί αυτή η βοήθεια δίνεται πρώτα και κύρια από απλούς ανθρώπους», συμπληρώνει ο Νίκος. «Ακόμα και δυο πακέτα μακαρόνια που θα πάρει ένας από μας και θα πάει στην οικογένειά του, σημαίνει ότι παίρνει μεγάλη παράταση ο αγώνας που δίνουμε». Συνειδητοποιώντας ότι οι θυσίες του αγώνα τους πιάνουν τόπο, σε σχέση με τις «θυσίες λιτότητας» που τους επιβάλλει καθημερινά η αντιλαϊκή πολιτική, ο Γιώργος είπε χαρακτηριστικά: «Ετσι κι αλλιώς στις οικογένειές μας βιώναμε την καθημερινή πίεση να πληρώσεις την τράπεζα, το νοίκι, το φροντιστήριο, χωρίς να υπάρχουν ..."αποθεματικά"». Για να συμπληρώσει ο Νίκος: «Είναι ωραίο που είμαστε οι εργάτες ενωμένοι».
«Οσο μεγαλώνει η προσφορά από τους απλούς εργαζόμενους, τα σωματεία, τα σχολεία, τους σπουδαστές, είναι αναγκαίο να υπάρξει κι από μας καλύτερη οργάνωση για να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», σημειώνει ο Γιώργος και προσθέτει: «Και να ξέρει η εργοδοσία, ότι είμαστε αποφασισμένοι να τον πάμε αυτόν τον αγώνα ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα. Γιατί εμείς με 500 ευρώ δεν ξαναμπαίνουμε μέσα!».
Οσο περνούν οι ώρες της ημέρας, η εργατική συμπαράσταση όλο και θεριεύει. Αντιπροσωπεία των εδώ και δυο μήνες απλήρωτων εργαζόμενων στον «ΚΑΤΣΕΛΗ» παραδίδει στους απεργούς 140 ευρώ σε κέρματα. Το σωματείο εργαζομένων στην PEPSI τους ειδοποιεί, ότι θα στείλει χυμούς, αναψυκτικά, νερά. Το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ» τους παραδίδει 300 ευρώ. Στο μεταξύ χθες η Επιτροπή Διαχείρισης Υλικής Βοήθειας των απεργών μοίρασε τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί από την έμπρακτη αλληλεγγύη σε 150 οικογένειες χαλυβουργών.
Αγωνιστικό κάλεσμα στα γύρω εργοστάσια
Νωρίς τα ξημερώματα οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» είχαν κάνει μαζική εξόρμηση στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργικής» λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα και κάλεσαν τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν έμπρακτα. Γιατί ο δικός τους αγώνας, όπως τους είπαν, αφορά άμεσα και αυτούς καθώς η εργοδοσία και του δικού τους χαλυβουργείου περιμένει το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων για να πάρει σειρά και να επεκτείνει την επίθεση. Την ίδια στιγμή συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σωματείων που συσπειρώνονται στις δυνάμεις της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ, έκαναν εξορμήσεις σε χώρους εργασίας όπως στο εργοστάσιο της ΕΤΕΜ στη Μαγούλα, στη ΒΙΒΕΧΡΩΜ στην Ελευσίνα και στην ΠΡΟΔΕΤ στον Ασπρόπυργο. Μοίρασαν το ψήφισμα της ΓΣ των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και το κάλεσμα για άμεση έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση.
Σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 3 μ.μ., στην οδό Πειραιώς καθώς θα γίνει τριμερής συνάντηση.

Μαθητική διαδήλωση συμπαράστασης
Σήμερα στην Ελευσίνα. Πλαταίνει η συμπαράσταση και από φοιτητές - σπουδαστές
Συγκινημένοι οι απεργοί είδαν χτες να φτάνει στην πύλη του εργοστασίου πορεία με πανό και συνθήματα από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, που είναι στην παραλία της πόλης. Με τον αυθορμητισμό που διακρίνει τους νεαρούς μαθητές, έφτασαν φωνάζοντας συνθήματα και σκαρώνοντας τραγούδια: «Στην παραλία το λιμάνι είναι βαθύ, ξύλο και ξεβράκωμα σε κάθε εφοπλιστή»! Το πανό των μαθητών - παιδιά εργατών, ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και τα ίδια - κρεμάστηκε στην πύλη του εργοστασίου: «Είμαστε μαζί σας! Κουράγιο!». Και οι απεργοί τούς ανταπέδωσαν αυτή την αλληλεγγύη με το «μάθημα» που τους έκαναν για το πώς λειτουργεί το εργοστάσιο και τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν.
Στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες, μαθητές από σχολεία της Ελευσίνας προγραμματίζουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι συλλαλητήριο στην πλατεία Ηρώων της πόλης. Στο μεταξύ, σχολεία της περιοχής επισκέπτονται καθημερινά πια το χώρο του εργοστασίου, βρίσκονται κυριολεκτικά στο πλευρό των εργατών, έχουν μεταφέρει τον αγώνα αυτό μέσα στα σχολεία, με εξορμήσεις, με συζητήσεις, με διακίνηση του ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης. Σήμερα το απόγευμα προγραμματίζεται επίσκεψη στο χώρο της «Χαλυβουργικής» από τους μαθητές της ΕΠΑΣ Ελευσίνας.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα από φοιτητικούς συλλόγους για πολύμορφη συμπαράσταση στους απεργούς της «Χαλυβουργίας». Φοιτητικοί Σύλλογοι θα πάνε το Σάββατο στη «Χαλυβουργία» και θα συμμετάσχουν στη συναυλία που διοργανώνουν εκεί οι απεργοί. Μέχρι τότε συγκεντρώνουν χρήματα για την ενίσχυση των απεργών και των οικογενειών τους και οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κάνουν προσπάθεια να απλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους συλλόγους η συζήτηση και οι αποφάσεις συμπαράστασης στους απεργούς. Η ανταπόκριση των φοιτητών είναι μεγάλη. Στους συλλόγους που πρώτοι είχαν πάρει σχετικές αποφάσεις, προστέθηκαν ακόμα οι εξής φοιτητικοί σύλλογοι: Φυσικό, Γεωλογικό, Χημικό, Τουρκικών Σπουδών, Τοπογράφων, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων, Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

2 Συμπαράσταση από όλο τον πλανήτη Την / Το Παρ Νοε 18, 2011 12:06 pm

Συμπαράσταση από όλο τον πλανήτη
Την ταξική αλληλεγγύη των εργατών όλου του κόσμου δέχονται οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» για τον περήφανο αγώνα που δίνουν. Ηδη στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, όσο γίνεται γνωστός αυτός ο αγώνας, τα πρώτα μηνύματα συμπαράστασης.
Το ΠΑΜΕ ενημερώνοντας το Σωματείο των Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», σημειώνει:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εχουμε στείλει το Ψήφισμα της Γενικής σας Συνέλευσης στις 15 του Νοέμβρη σε συνδικάτα στη Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική.
Ηδη καταφτάνουν τα πρώτα Μηνύματα Αλληλεγγύης στον πολυήμερο αγώνα σας από:
1. Σωματείο Μηχανικών Παλαιστίνης
2. Γενική Ενωση Εργατών Παλαιστίνης.
3. Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Πακιστάν
4. Από 35 εργαζόμενους του Εργοστασιακού Συμβουλίου της MERCEDES BENZ στη Βρέμη
5. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας
6. Στη Λατινική Αμερική το Ψήφισμά σας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «Sin tregua» που ενημερώνει καθημερινά για τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλο το κόσμο».

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

3 18 μέρες απεργία στην Ελ. Χαλυβουργία. Την / Το Παρ Νοε 18, 2011 12:25 pm

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης