ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Την / Το Κυρ Δεκ 11, 2011 12:08 am

admin

avatar
Admin
Αγώνας κατά της πολιτικής που οδηγεί στην εξολόθρευση!
Την Τετάρτη 14 του Δεκέμβρη οι συγκεντρώσεις

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν την Τετάρτη, 14 Δεκέμβρη, οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας. Με την πανελλαδική κινητοποίησή τους - εντάσσεται στον κύκλο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων κατά της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, με το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα, θα επεκταθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας και θα κορυφωθούν με το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης, στα τέλη του ερχόμενου Γενάρη - οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι θα διαμηνύσουν στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και προς την ΕΕ πως δεν πρόκειται να υποταχθούν στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν, με νύχια και με δόντια, για να την ανατρέψουν.
Τα αγωνιστικά ραντεβού των κτηνοτρόφων έχουν κλειστεί, κυρίως, σε σταθμούς διοδίων επί των Εθνικών Οδών, αλλά και σε άλλα σημεία - κόμβους και σύμφωνα με τα όσα, μέχρι τώρα, έγιναν γνωστά:
Στη Θεσσαλία, οι κτηνοτρόφοι των τεσσάρων νομών της περιοχής θα συγκεντρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, στα διόδια Μοσχοχωρίου, επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα.
Στη Φθιώτιδα, στις 11.30 π.μ., στα διόδια της Αγίας Τριάδας.
Στη Δυτική Μακεδονία, στα διόδια Πολυμύλου (Κοζάνη).
Στην Πιερία στα διόδια Λεπτοκαρυάς.
Στην Κεντρική Μακεδονία στα διόδια Μαλγάρων.
Στην Αιτωλοακαρνανία στον κόμβο Κουβαρά.
Απειλούνται με εξολόθρευση
Ο κτηνοτροφικός κόσμος έχει, πλέον, συνειδητοποιήσει ότι απέναντί του έχει μια εχθρική πολιτική που οδήγησε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και τον απειλεί με αφανισμό. Μια πολιτική που, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προνόμια και τα κέρδη των καρτέλ των εμποροβιομηχάνων, μειώνει σε εξευτελιστικό επίπεδο τις τιμές παραγωγού των κτηνοτροφικών προϊόντων και αυξάνει το κόστος παραγωγής, συρρικνώνοντας, μέχρις αφανισμού, το εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, ο μεγάλος αριθμός των οποίων είναι εγκατεστημένος σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας, με ταυτόχρονη κατακόρυφη αύξηση της τιμής στις ζωοτροφές και στα άλλα μέσα και εφόδια, στο ΦΠΑ, στο αγροτικό ρεύμα και στα καύσιμα, καθώς και με τα χαράτσια για τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και τις εισφορές στον ΟΓΑ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, όπως και το χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, για τα ακίνητα, σπρώχνουν χιλιάδες κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος, ώστε να συγκεντρωθεί, ακόμα πιο γρήγορα και ολοκληρωτικά, η κτηνοτροφική παραγωγή σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Αυτή η πολιτική κατέστρεψε παραγωγικές μονάδες, μείωσε δραστικά την αυτάρκεια της χώρας σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, μετέτρεψε το ισοζύγιο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα από θετικό σε ελλειμματικό αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους από τις γενικότερες συνέπειες και επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και η οποία, σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, θα επιταχύνει την καταστροφή των φτωχών κτηνοτροφικών νοικοκυριών.
Η προοπτική της πάλης
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση, να παλέψουν για να βάλουν φρένο στη βάρβαρη πολιτική που τους εξολοθρεύει. Ταυτόχρονα, δίνοντας προοπτική στον αγώνα τους, να διεκδικήσουν ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα που θα συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ.
Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος παραγωγής.
Παράλληλα με τις μεγάλες κρατικές μονάδες θα δημιουργούνται παραγωγικοί συνεταιρισμοί των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με κρατική επιστημονική στήριξη, οι οποίοι, ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής, θα ενισχυθούν για αλλαγή του συσχετισμού φυτικής - ζωικής παραγωγής, υπέρ της κτηνοτροφικής ανάπτυξης, για να καλύπτονται οι εγχώριες ανάγκες και να περιορίζονται δραστικά οι εισαγωγές.
Με αυτή την ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα θα έχουμε και μείωση της ανεργίας και εισόδημα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και συνολικά αναβάθμιση οικονομική - κοινωνική - πολιτιστική στην ύπαιθρο.
Προϋπόθεση γι' αυτό είναι το Κοινό Λαϊκό Αγωνιστικό Μέτωπο εργαζομένων - αυτοπασχολουμένων της πόλης και του χωριού - νέων - γυναικών της λαϊκής οικογένειας να ανατρέψει, με τους αγώνες του, την εξουσία των μονοπωλίων για να αναδειχτεί η Λαϊκή Εξουσία, η οποία θα εφαρμόσει μια συνολικότερη Λαϊκή Οικονομία, στην οποία οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης