ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

«Κοίτα ποιος μιλάει»...

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 «Κοίτα ποιος μιλάει»... Την / Το Πεμ Δεκ 15, 2011 11:55 pm

admin

avatar
Admin
Τον έχει πιάσει η ...νοσταλγία τον υπουργό Ανάπτυξης και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Τελευταία, στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όπως και χτες στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, σημειώνει ότι «υπήρξε μια Ελλάδα του χτες, την οποία πρέπει να ξαναφτιάξουμε και σήμερα».

Και το αναλύει. Για παράδειγμα, το 1981, έτος ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, οι εξαγωγές ήταν στο 26% επί του ΑΕΠ. Το 2009 ήταν -11% του ΑΕΠ και τώρα, υποτίθεται ότι έχουν φτάσει στο 11% του ΑΕΠ ...εξαιτίας του.

Δε μας είπε όμως, ο υπουργός, ποιος και τι φταίει για τα χάλια αυτά; Κάνει σύγκριση με την Αυστρία, που το 1981 είχε το ίδιο ποσοστό εξαγωγών και τώρα έφτασαν στο 45%.

Δηλαδή, ο εργαζόμενος, ο αγρότης και ο αυτοαπασχολούμενος φταίνε για τη μείωση των εξαγωγών και της παραγωγής; Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπέρ των μονοπωλίων, που καθόριζε αυστηρά και τον παραγωγικό καταμερισμό, φταίνε και το ξέρει καλά, γιατί κι αυτός μέλος αυτών των κυβερνήσεων ήταν.

Αλλού το πάει ο υπουργός με την «αυτοκριτική» - ώστε να εμφανιστεί πρωτεργάτης του νέου - αλλά αλλού τον πάει η αυτοκριτική. Τα σημερινά χάλια δεν έχουν να κάνουν ούτε με το «μεγάλο» κράτος - «εχθρό των πολιτών» το χαρακτήρισε, ούτε ενδεχομένως με μια μερίδα βιομηχάνων που «βολεύτηκαν» με τα κέρδη από τις εισαγωγές, αντί να αδράξουν την ευκαιρία να παράγουν. Εχουν να κάνουν με το φιλομονοπωλιακό χαρακτήρα της ίδιας της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου. Και ο υπουργός Ανάπτυξης συνεχίζει να υπερασπίζεται αυτόν το χαρακτήρα, αφού και σήμερα το πρώτο του μέλημα είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα και οι αξιώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ας τα αφήσουν αυτά. Αυτοκριτική και σπίτι τους, είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν και θα πρέπει να υποστούν τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδίως αυτοί που επιμένουν σε μέτρα κατά των εργαζομένων και υπέρ των πλουτοκρατών.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης