ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Οσους έχει ανάγκη το κεφάλαιο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Οσους έχει ανάγκη το κεφάλαιο Την / Το Σαβ Δεκ 17, 2011 9:59 pm

admin

avatar
Admin
«Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται νόμιμα στην ΕΕ θα έχουν κοινά δικαιώματα, ανάλογα με αυτά των Ευρωπαίων» ορίζει η νέα «ενιαία άδεια» εργασίας και διαμονής που ενέκρινε η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου.

Χρυσώνουν το χάπι για τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού που αναζητούν καταφύγιο στην ΕΕ, κρύβοντας πως τα «δικαιώματα των Ευρωπαίων» συνθλίβονται στις μυλόπετρες της ανταγωνιστικότητας και των αναγκών του κεφαλαίου για συνεχή μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Με λίγα λόγια, ανάγκη για τη μεγαλοεργοδοσία είναι να εξασφαλίζει εργάτες με μισθούς π.χ. Βουλγαρίας εντός ή εκτός της συγκεκριμένης χώρας και αυτό τρέχουν να της εξασφαλίσουν οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ.

Οπως παραδέχονται στη σχετική ανακοίνωση, η προωθούμενη οδηγία «έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τη μετανάστευση, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας», δηλαδή εισαγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού, όσους χρειάζεται το ευρωενωσιακό κεφάλαιο. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο «μέσω της οδηγίας για την ενιαία άδεια θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ως ένα βαθμό την έλλειψη εργατικού δυναμικού στην ΕΕ». Και φυσικά ξεκαθαρίζεται ότι «οι νέοι κανόνες δε θίγουν τις αρμοδιότητες των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με το αν θα δεχθούν ή όχι εργαζόμενους που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ ή πόσους θα δεχθούν».

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης