ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Μαζικά στο στόχαστρο και οι άνεργοι

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Λεηλασία για όλους τους νεοαπολυόμενους. Χαράτσια και στους μακροχρόνια άνεργους με οικογενειακό εισόδημα από 12.000 ευρώ το χρόνο

Το μόνιμο χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων, συνολικά της εγκληματικής πολιτικής τους απέναντι στο λαό και το εισόδημά του, έρχεται να διατυμπανίσει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σηκώνοντας σε νέα ύψη τα πλάνα τους για τα κάθε είδους χαράτσια που ελπίζουν να μαζέψουν μέσα στο 2012, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Στα 2,9 δισ. ευρώ φτάνουν, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012, τα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία, αυτά που θα μαζέψουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πρόκειται για μέτρο «μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης» με εφαρμογή για ολόκληρη την περίοδο του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», δηλαδή τουλάχιστον μέχρι και το 2015 και είναι πολύ πιθανό να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Για την ερχόμενη χρονιά (2012) έχουν υπολογίσει ποσά 4 και πλέον φορές πάνω από αυτά του 2011, εξέλιξη που δείχνει και το μέγεθος της επιχειρούμενης ληστείας. Μαζικά στο στόχαστρο μπαίνουν μέχρι και οι άνεργοι, συγκεκριμένα όλοι όσοι πρόκειται να περάσουν στις λίστες της επίσημης ανεργίας, η οποία προδιαγράφεται σε νέα αστρονομικά ύψη. Επίσης, και οι μακροχρόνια άνεργοι που τους αναγκάζουν να φυτοζωούν με οικογενειακό εισόδημα από 12.000 ευρώ το χρόνο. Η πρόκληση μαζί και ο εμπαιγμός πηγαίνουν σύννεφο. Η δήθεν «εξαίρεση ανέργων» είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στις προδιαγραφές των μονοπωλίων, στη λογική «ένας εργαζόμενος για κάθε λαϊκό νοικοκυριό».

Το χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία θα το πληρώνουν και όλοι οι άνεργοι που:

Βγαίνουν στην ανεργία μέσα στο τελευταίο 6μηνο, από την ημερομηνία υπολογισμού, ανεξάρτητα και από το ύψος του οικογενειακού τους εισοδήματος, δηλαδή ακόμη και για μηδαμινά ποσά εισοδήματος, ακόμη και για την περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι βρεθούν στην ανεργία.
Οι μακροχρόνια άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα (το ζευγάρι) πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο (!) με «προσαύξηση» 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί. «Υποχρεώνουν», δηλαδή, να το πληρώνουν μέχρι και επιδοτούμενοι άνεργοι με σύζυγο που είτε δουλεύει στη «χάση και στη φέξη» είτε επίσης είναι ψευτοεπιδοτούμενος άνεργος!
Το χαράτσι πληρώνεται και από τους άνεργους με μικρομεσαία οικογενειακή ιδιοκτησία ακόμη και για την περίπτωση που είναι φεσωμένοι στις τράπεζες για κάποιο στεγαστικό δάνειο που πήραν στο παρελθόν.
Επίσης το «μειωμένο» χαράτσι που φτάνει σε 0,5 ευρώ στο τετραγωνικό μέτρο υπολογίζεται στα άτομα με αναπηρία, όπως και στα λαϊκά νοικοκυριά με προστατευόμενα ανάπηρα παιδιά. Επίσης, στους πολύτεκνους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000 ευρώ.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης