ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Σχόλιο του ΚΚΕ για το νέο επενδυτικό νόμο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin


«Παράδεισο για τους ομίλους και κόλαση για τους εργαζόμενους» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον νέο επενδυτικό νόμο.

«Το μόνο που πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι είναι φοροελαφρύνσεις και πακτωλό επιδοτήσεων για τους ομίλους απ' τη μια και νέα φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων απ' την άλλη, καταστροφή του περιβάλλοντος, διαδικασίες εξπρές για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών φιλέτων, τσάκισμα των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι «σε μια πραγματική «κρίση ειλικρίνειας» το σχέδιο νόμου αποσυνδέει και τυπικά τις επιδοτήσεις από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αντιστοιχίζοντας το γράμμα με την ουσία του νόμου ως κρατική ρύθμιση που στοχεύει στην θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται πως η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους εργαζόμενους αλλά εντατικοποίηση της εργασίας, φτώχεια και σχετική εξαθλίωση».

Το ΚΚΕ επισημαίνει επιπλέον ότι «με πρόσχημα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ακόμα και οι υποτυπώδεις τυπικοί όροι πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ελέγχου, που έχουν απομείνει, πρακτικά καταργούνται» ενώ αναφορικά με την έγκριση λειτουργίας των επενδύσεων, τονίζει ότι «η ανάθεση των ελέγχων υλοποίησης των επενδύσεων σε ιδιωτικές εταιρίες πολλαπλασιάζει την κερδοφορία των ομίλων, επιτρέποντας να καταστρατηγούν ακόμα και τους όποιους τυπικούς όρους των επενδυτικών προγραμμάτων».

«Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση, ακολουθώντας την ίδια πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των τελευταίων 20 χρόνων, παραδίδει βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στον τουρισμό και στην αναψυχή, ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο) για 100 χρόνια, οδηγώντας στον αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους» αναφέρει τέλος του ΚΚΕ.

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την παράδοση της «γης και του ύδατος» στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η όποια ανάπτυξη μπορεί να φέρει ο καπιταλιστικός δρόμος θα βασίζεται στην εξαθλίωση των εργαζόμενων, σε μισθούς πείνας, σε ανύπαρκτα δικαιώματα, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο μονόδρομος των εργαζόμενων είναι ο δρόμος της αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης