ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Πάνε στις τσέπες των επιχειρηματιών

Ξεκάθαρη ομολογία, από την πλευρά της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την «εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» δεν πάνε στους ανέργους, αποτελεί η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, αναφορικά με τα χρήματα των εργαζομένων, τα οποία, υποτίθεται, ότι θα πήγαιναν για την ενίσχυση των ανέργων. Τελικά, τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στις τσέπες των επιχειρηματιών, μέσω των προγραμμάτων για την «καταπολέμηση της ανεργίας».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει: «Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (...) περιέρχεται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλύψει τις δράσεις που αναλαμβάνει το κράτος για την καταπολέμηση της ανεργίας και δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση έσοδο του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, κάτι που άλλωστε δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθετική διάταξη»...

Δηλαδή, λένε πως τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης (υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί των αμοιβών των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα), δεν πάνε στον ΟΑΕΔ, αλλά στο κράτος, σε δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας. Μάλιστα, απαξιούν να αναφέρουν ποιες είναι αυτές οι δράσεις, πότε πήγαν εκεί τα χρήματα, τι ανάγκες κάλυψαν κλπ. Φτάνουν, δε, στο σημείο να ισχυριστούν ότι τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη συγκυβέρνηση, ανήλθαν το 2012 μόλις στα 280 εκατ. ευρώ, ενώ η συγκυβέρνηση διαθέτει πολλαπλάσια ποσά για την «καταπολέμηση της ανεργίας».

Στο ίδιο δελτίο Τύπου -και σε μια προσπάθεια να... πείσει για τη συνεισφορά της κυβέρνησης στους ανέργους- αναφέρεται ότι από το 2009 έως το 2012 η κυβέρνηση διέθεσε 5,315 δισ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις στήριξης της αγοράς εργασίας και των ανέργων, καθώς και ότι για την ίδια περίοδο τα ποσά αυτών των προγραμμάτων αυξήθηκαν κατά 272%. Πρόκειται για τα γνωστά αυτά προγράμματα, με τα οποία «μπουκώνουν» ζεστό χρήμα τις τσέπες των επιχειρηματιών για να μη μειώσουν τάχα θέσεις εργασίας, για να προσλάβουν ανέργους, για λίγους μήνες και μετά να τους ξαναπετάξουν στην ανεργία. Αναφέρεται, δε, ότι ο ΟΑΕΔ έχει «αύξηση του τακτικού του προϋπολογισμού, από 477 εκατ. ευρώ το 2009 σε 702 εκατ. ευρώ το 2012».

Ολα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η επίσημη ανεργία έχει ξεπεράσει το 25% -η ανεπίσημη είναι ακόμη υψηλότερη- και που μόλις 1 στους 4 καταγεγραμμένους ανέργους παίρνει το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Την ίδια στιγμή, στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το 2013 το κονδύλι για τα επιδόματα μειώθηκε κατά περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ: Από 1,82 δισ. ευρώ το 2012 σε 1,124 δισ. ευρώ για το 2013. Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ από τον κρατικό προϋπολογισμού βαίνει διαρκώς μειούμενη: Από 750 εκατ. ευρώ το 2011, σε 450 εκατ. ευρώ το 2013.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης