ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Στη μάχη για την κινητοποίηση στις 8 Μάρτη

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Στη μάχη για την κινητοποίηση στις 8 Μάρτη

Σχέδια για πολύμορφες δράσεις, που θα κορυφωθούν με το συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια
Ξεχωριστή ευθύνη αναλογεί στα συνδικάτα για την κινητοποίηση των εργατριών


Τη δράση τους μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας σχεδιάζουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, με πρωτοβουλίες που θα κορυφωθούν στις 8 του Μάρτη και το συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Ηδη, η Εκτελεστική Γραμματεία έχει καλέσει τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα σε ολοήμερη δράση στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα εορτασμού της εργαζόμενης γυναίκας.

Οπως αναδείχτηκε και στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Γραμματείας το ΠΑΜΕ, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την οργάνωση και τη συμμετοχή των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στο κίνημα αναλογεί στα συνδικάτα. Στην εισήγηση που έγινε από τη Γραμματεία Γυναικών, προχτές, τέθηκαν οι βασικοί άξονες μπροστά στην 8η Μάρτη και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό επεξεργάζονται τη δράση τους. Προτεραιότητα έχουν οι κλάδοι και οι εργασιακοί χώροι που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό γυναικών, αλλά και οι πρωτοβουλίες που απευθύνονται στις γυναίκες των εργαζομένων, ακόμα κι αν οι ίδιες δεν εργάζονται στον κλάδο ή είναι άνεργες.
Κάλεσμα οργάνωσης στις εργαζόμενες γυναίκες

Με τον αγωνιστικό εορτασμό της 8ης Μάρτη οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, στις παρεμβάσεις για τον υποσιτισμό των παιδιών, τη διακοπή παροχής ρεύματος και νερού, τη φορολεηλασία, στη δράση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτή. Τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σχεδιάζουν εκδηλώσεις και ομιλίες σε χώρους δουλειάς, αντίστοιχες πρωτοβουλίες στις γειτονιές προγραμματίζουν οι Λαϊκές Επιτροπές, ενώ στη μάχη βρίσκονται οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ.

Στόχος της παρέμβασης, που θα ξεδιπλωθεί, είναι να γίνει κάλεσμα οργάνωσης στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Να αναδειχθεί πως ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού απαιτεί όλες οι δυνάμεις στη μάχη, πως η πάλη της εργατικής τάξης χρειάζεται τη συμμετοχή των γυναικών, για να ενισχύεται, να δυναμώνει, να είναι τελικά νικηφόρα.

Συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη, για να τιμήσουν τη Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, οργανώνουν οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας στη Μυτιλήνη, στις 18.30 στην πλατεία Σαπφούς

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης