ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Σχόλιο του ΚΚΕ για τον ΕΟΠΥΥ και το επίδομα τοκετού

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και τις δηλώσεις του Μ. Σαλμά για το επίδομα τοκετού.

Παρατίθεται ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ότι δε χρειάζεται να παίρνουν οι ασφαλισμένες γυναίκες «διπλά» το επίδομα τοκετού είναι απαράδεκτη, διότι τις ενοχοποιεί περίπου ως κλέφτρες. Δεν πρόκειται για διπλό επίδομα, αλλά για την απαίτηση να καλυφθεί από το κράτος η διπλή ανάγκη τόσο των δαπανών της γέννας, όσο και μιας πρώτης, ελάχιστης οικονομικής στήριξης των νέων ζευγαριών που ένα μέρος της κάλυπτε το επίδομα τοκετού.

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες που έχουν υποστεί άγριες περικοπές στον τομέα της Υγείας. Η κλιμάκωση αυτής της πολιτικής συνιστά εξολόθρευση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων. Αυτό κάνει η κυβέρνηση με την περιστολή των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών στις παροχές του ΕΟΠΠΥ ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με αποτέλεσμα επιπλέον πληρωμές των ασθενών για έξοδα νοσηλείας στον εμπορευματοποιημένο δημόσιο τομέα και στα ιδιωτικά νοσοκομεία, για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, για φυσιοθεραπείες, για έξοδα μετακίνησης, για αιμοκάθαρση, διορθωτικά γυαλιά και με λιγότερους γιατρούς και δημόσιες μονάδες υγείας με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις».

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης