ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Την / Το Σαβ Μαρ 30, 2013 1:53 am

admin

avatar
Admin
Τα τελευταία χρόνια όλο και συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες η ακόμα και θύματα από την διάθεση στην αγορά τροφίμων ολοένα και ακατάλληλων επικίνδυνων για τον οργανισμό μας τροφίμων που η διάθεση αυτών βασικά έχει σχέση με την απληστία των καπιταλιστών για μεγαλύτερα κέρδη αψηφώντας ότι η διάθεση αυτών έχει να κάνει με τους κινδύνους που εγκυμωνούν με την υγεία αλλά ακόμα και με την ζωή αυτών που τα καταναλώνουν.
Μερικά από τα παραδείγματα που έχουν να κάνουν με αυτό το ζήτημα τα τελευταία χρόνια είναι τα πάρα κάτω.

Ηδιάθεση στην αγορά διάφορων σπορελαίων και κυρίως ηλιέλαιου το οποίο περιείχαι έλαια από επεξεργασία βιομηχανικών ορυκτελαίων με κύρια χώρα παραγωγής την Ουκρανία.
Η διάθεση παιδικού γάλακτος το οποίο περιείχαι μελαμίνη με χώρα παραγωγής την Κίνα.
Η διάθεση στην αγορά λαχανικών που περιείχαν μέσα τον επικύνδινο για την υγεία του ανθρώπου και την ζωή του τον υιό e-coly.
Ενώ το τελευταίο διάστημα ήμαστε μάρτυρες της διάθεσης ακατάλληλου κρέατος από άλογα που δεν προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή αλλά είναι από άλογα που δεν είναι παραγμένα για αυτό το σκοπό μιας και το κρέας αυτών των ζώον επιτρέπεται να καταναλωθεί σε αρκετές χώρες από άλογα όμως που είναι κατάλληλα για αυτό το σκοπό...

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση μιας και μιας από της χώρες που έχει διοχετευθεί μεγάλο μέρος αυτού του ακαταλληλου κρέατος είναι και η γειτονική μας Βουλγαρία που προς την χώρα μας καθημερινά περνάν τα σύνορα προς εδώ εκατοντάδες τόνοι ειδών διατροφής τα οποία ούτε καν ελέγχονται έστω και δειγματολειπτικά αλλά που σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρονται και με ακατάλληλα μέσα μεταφοράς να έχουμε σιγά σιγά γίνει αναγνώστες δημοσιευμάτων ότι η διάθεση του κρέατος αυτού έχει μπει και στην χώρα μας.
Φυσικά σε ότι έχει να κάνει με την γείτονα αυτή χώρα αλλά και την γείτονα με αυτήν Ρουμανία τα τελευταία χρόνια δεκάδες μεγάλες και μικρές βιομηχανίες παραγωγής διαφόρων ειδών διατροφής που έχουν σχέση με το κρέας να έχουν μεταφερθεί εκεί και φυσικά σε πολλά προιόντα αυτών να έχει ανιχνευτεί DNA από κρέας αλόγου αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα καθημερινά να διαβάζουμε ότι διάφορες μονάδες επεξεργασίας κρέατος να είναι υπεύθυνες για την διάθεση αυτού του ακαταλληλου προιόντος...
Και φυσικά να σταθώ και σε πρόσφατη δήλωση στελέγχους της ΕΕ που είπε κινικά ότι θα πρέπει αυτό το ακατάλληλο κρέας καλό είναι να επιτραπεί για να τραφούν τα φτωχά στρώματα του κόσμου... αλλά και φυσικά έχουμε και την θεσμοθέτηση νόμου στην χώρα μας με της ευλογίες της ΕΕ για την διάθεση ληγμένων τροφίμων και άλλες εκατοντάδες παραδείγματα με διάφορα διατροφικά σκάνδαλα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος δημιουργίας αυτού του θέματος στο φόρουμ που θα καταπιαστεί με αυτόν τον βασικό τομέα τον τομέα της διατροφής..

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης