ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Χτυπά αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα καλούν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), το Συνδικάτο εργαζομένων φαρμάκου - καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Υγειονομικών, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων έως τις 62 ώρες τη βδομάδα.

Οπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, θα εξαντλήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο, προκειμένου να αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Δεν πρέπει, όμως, να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καμιά αυταπάτη στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στο χώρο του Φαρμάκου. Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση παίρνουν και θα συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα που εξυπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων του Φαρμάκου και της Υγείας γενικότερα.

Ο μόνος δρόμος, αναφέρουν, είναι η οργάνωση, η μαζικοποίηση και ο συντονισμός της πάλης εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε Υγεία και Φάρμακο μαζί με τους ασθενείς τους, σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών υπηρετών τους. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους, στην υλοποίηση των μέτρων τους, να έχουμε μικρές ή μεγαλύτερες νίκες σήμερα και να ανατρέψουμε ολοκληρωτικά την πολιτική τους αύριο.


Eurokinissi
Με το διευρυμένο ωράριο, σημειώνουν - μετά και από την ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργεί την κυριακάτικη αργία στο εμπόριο - ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών φαρμακοποιών, χονδρεμπόρων και βιομηχάνων του Φαρμάκου, που επιθυμούσαν την κατάργηση όλων των περιορισμών και οδηγούν στην ισχυροποίησή τους, στη ραγδαία επιδείνωση των όρων επιβίωσης έως και τον εκτοπισμό των μικρών αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών, στη χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων και στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο με τη διάλυση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων.

Το διευρυμένο ωράριο δεν μπορεί να υπερασπίσει τις ανάγκες των φαρμακοποιών χαμηλού εισοδήματος, από τη φοροεπιδρομή, την απληρωσιά των λεηλατημένων από το κράτος και το κεφάλαιο ασφαλιστικών ταμείων και του υποχρηματοδοτούμενου από το κράτος ΕΟΠΥΥ, τη θηλιά του τραπεζικού δανεισμού και των ακάλυπτων επιταγών. Η διεύρυνση του ωραρίου δε θα «γεμίσει» τις τσέπες των λαϊκών οικογενειών για να πληρώσουν την αγορά φαρμάκων, δε θα δώσει βιβλιάρια Υγείας στους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους που αποκλείονται από τις ιατρικές εξετάσεις και τη συνταγογράφηση.

Η διεύρυνση του ωραρίου έρχεται πακέτο με μια σειρά άλλα μέτρα, όπως η διακίνηση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) από τα Super Market ή και εμπορικά καταστήματα, το σπάσιμο της σταθερής λιανικής τιμής (ξεκινώντας από τα ΜΗΣΥΦΑ, όπου η τιμή θα είναι ενδεικτική) που ενισχύουν τον ανταγωνισμό και τη ζούγκλα της «ελεύθερης αγοράς». Δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κυριαρχήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και στο λιανικό εμπόριο του Φαρμάκου.

Είναι μέτρα που λειτουργούν συμπληρωματικά στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που βιώνει καθημερινά το λαϊκό φαρμακείο, κατάσταση που χειροτερεύει διαρκώς ενώ τον πάτο του βαρελιού δεν τον έχουμε δει ακόμα. Θα οδηγηθούν χιλιάδες συνάδελφοι επιστήμονες φαρμακοποιοί είτε στην ανεργία είτε στην κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα στις αλυσίδες φαρμακείων.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης