ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Προτεραιότητα σε απολύσεις, κατασχέσεις και χαράτσια

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Τους αντιλαϊκούς στόχους για το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο

Απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο, κατασχέσεις για τις εμφανιζόμενες ληξιπρόθεσμες «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών στην Εφορία και στις τράπεζες, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου συγκαταλέγονται στα μέτρα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής ενόψει και της νέας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, τον ερχόμενο μήνα.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, είναι συνυφασμένα με την εκταμίευση των δόσεων από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ). Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο («Bloomberg»):

Στόχος της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες είναι η «βελτίωση της συλλογής των φόρων και η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», αυτών δηλαδή που προδιαγράφονται και στις πρόσφατες εκθέσεις αξιολόγησης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Επίτευξη «πρωτογενούς πλεονάσματος» από τον φετινό κρατικό προϋπολογισμό. Η πολιτική αυτή συνεπάγεται την απογείωση της φοροεπιδρομής απέναντι στο λαό, ειδικά για τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» που συνεχίζουν να στοιβάζονται στα κιτάπια της Εφορίας. Οι οφειλές αυτές το α' εξάμηνο του 2013 διογκώθηκαν πάνω από 3 δισ. ευρώ. Είναι φανερό πως η διαδικασία διόγκωσης των εμφανιζόμενων ληξιπρόθεσμων «οφειλών» θα ενταθεί τους επόμενους μήνες μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων και της αποστολής των λογαριασμών της ΔΕΗ με τα νέα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία.
Διαπιστώνει «καθυστερήσεις» στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, διαβεβαιώνοντας τους «επενδυτές» για την επίτευξη του αναθεωρημένου στόχου (1,5 δισ. ευρώ για το 2013 και 3,5 δισ. για το 2014).
Επιβεβαίωσε και τις εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση «χρηματοδοτικού κενού», δηλαδή το ενδεχόμενο χορήγησης νέων δανείων από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σημειώνοντας πως «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι πλήρως καλυμμένες μέχρι τον Αύγουστο του 2014». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της (ΕΕ - ΔΝΤ) για το «τυχόν χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει στη συνέχεια», το οποίο εκτιμάται σε 4 δισ. ευρώ.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης