ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ανακοίνωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τη μαθητεία στο Λύκειο και την κατάργηση μαθημάτων που θα οδηγήσει εκπαιδευτικούς στην ανεργία, τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την πρώτη τάξη του Λυκείου, η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

«Ούτε στιγμή δεν περιμένει η κυβέρνηση στην υλοποίηση του προγράμματός της για την πλήρη προσαρμογή της Εκπαίδευσης στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Για ακόμα μια φορά μέσα στο καλοκαίρι ανοίγει την πόρτα της ανεργίας για χιλιάδες ακόμα εκπαιδευτικούς μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ!

Το υπουργείο με νέο "non paper" προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προαναγγέλλει την κατάργηση του μαθήματος της τεχνολογίας και το πετσόκομμα των μαθημάτων της Μουσικής και των Εικαστικών στα γυμνάσια. Προωθείται επίσης και ο εξοστρακισμός των πανελλαδικά εξεταζόμενων Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (Ελεύθερο Σχέδιο και Γραμμικό Σχέδιο) και από το Λύκειο, φορτώνονται νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια. Νέες περικοπές ωρών προβλέπονται επίσης στο Γυμνάσιο για τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, της Βιολογίας, της Ιστορίας, της Γυμναστικής και της Οικιακής Οικονομίας.

Τα σχέδιά τους δεν είναι καινούρια! Ολες οι αποφάσεις της ΕΕ των τελευταίων δεκαετιών μιλούν για ένα μικρό και ευέλικτο κράτος που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα. Αυτό το σχολείο τους εξυπηρετεί. Τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος για να επιβιώσουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Με φτηνή και ελαστική εργασία! Με μαθητές αυριανούς δούλους του 21ου αιώνα! Γι' αυτό ακόμα και τα πετσοκομμένα και συρρικνωμένα μαθήματα πολιτισμού δεν έχουν θέση στο σχολείο της αγοράς και των χορηγών. Η ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων είναι εμπόδιο για τα επιχειρηματικά τους κέρδη!

Στόχος τους είναι η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας να οδηγηθεί στις μυλόπετρες του "Νέου Τεχνολογικού Λυκείου". Σχεδιάζουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την πρώτη τάξη του Γενικού Λυκείου βάζοντας νέα εμπόδια στα παιδιά της εργατικής τάξης που τα όνειρά τους εδώ και χρόνια συνθλίβονται από τη φτώχεια, την ανεργία και την κρίση που το σύστημά τους προκαλεί!

Αποσπασματικές γνώσεις - πρόσκαιρες δεξιότητες χρήσιμες στο κεφάλαιο - απλήρωτη εργασία ανηλίκων. Αυτό είναι το τρίπτυχο του νέου τεχνολογικού λυκείου.

Αρκεί να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι με βάση τα σχέδια του υπουργείου, μέσα στην 9μηνη μαθητεία που θα εφαρμοστεί για τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου οι ανήλικοι μαθητευόμενοι θα προσφέρουν πάνω από 700 ώρες τζάμπα εργασίας με την ευγενική χορηγία του υπουργείου Παιδείας. Αυτό φωνάζουν εδώ και καιρό στους δρόμους αγωνιστές σπουδαστές των ΙΕΚ: "Προσφέρουμε κατάρτιση και τζάμπα εργασία και μετά μας ρίχνουνε ξανά στην ανεργία".

Η βαρβαρότητα δεν θα έχει τέλος όσο ο λαός δεν στρέψει τα βέλη του ενάντια σε αυτούς που θησαυρίζουν από την εργασία του. Καμία αναμονή - αυταπάτη ότι μέσα σ' αυτόν τον αντιλαϊκό ορυμαγδό κάποιοι μπορεί να τη γλιτώσουμε, ότι "...λίγα μέτρα απομένουν ακόμα και τελειώσαμε".

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων, τα μαθητικά συμβούλια μαζί με τα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να πάρουν πρωτοβουλίες, να αναλάβουν δράση.

Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανένα παιδί έξω από τα σχολεία. Οχι στο σχολείο της τζάμπα εργασίας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ενιαίο 12χρονο σχολείο. Μεταλυκειακή τεχνική εκπαίδευση. Παλεύουμε για το σχολείο των λαϊκών αναγκών, για την κοινωνία που ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει».

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης