ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σηματοδοτεί νέα φορολεηλασία

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Σηματοδοτεί νέα φορολεηλασία

Αντιλαϊκή επέλαση για την αντιμετώπιση των «αστοχιών»

«Αντιμετωπίσιμες» είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα οι καταγραφόμενες... «αστοχίες» στο μάζεμα των φορολογικών εσόδων του φετινού κρατικού προϋπολογισμού. Στόχος είναι η επίτευξη του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος, εξέλιξη που προϋποθέτει την ένταση της φοροεπίθεσης απέναντι στο λαό, ταυτόχρονα με τη διάλυση της γκάμας των κρατικών κονδυλίων που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες.

Η επίτευξη «πρωτογενών πλεονασμάτων» στους κρατικούς προϋπολογισμούς, πέρα από τη φοροεξαχρείωση, σηματοδοτεί και τη διάλυση των παρεχόμενων κρατικών κονδυλίων. Η διαμόρφωσή τους σημαίνει ότι τα κρατικά έσοδα θα είναι περισσότερα από τις δαπάνες, στις οποίες όμως δεν υπολογίζονται ούτε οι τόκοι για τα δάνεια, ούτε βέβαια για τα χρεολύσια του κρατικού χρέους. Από το 2014 προβλέπεται η διαμόρφωση πρωτογενών πλεονασμάτων, στο 1,5% του ΑΕΠ, στο 3% για το 2015 και στο 4,5% για το 2016. Για το 2014, σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική εγκύκλιο, το ύψος των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού (χωρίς τόκους) προδιαγράφεται στα 43 δισ. ευρώ, από 46,4 δισ. ευρώ για το 2013. Η καρατόμηση, σε απόλυτα μεγέθη, φτάνει στα 3,4 δισ. ευρώ και από αυτά 1,5 δισ. ευρώ αφορούν τα κονδύλια του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πολιτική που επιφέρει νέες μειώσεις στην κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, μειώσεις συντάξεων, παροχών υγείας, πρόνοιας κ.ά.

Σε αυτή τη φάση το υπουργείο Οικονομικών «ποντάρει» στα πρόσθετα έσοδα που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων καθώς και στα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, όμως, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, μήνα με το μήνα, διευρύνονται και οι εμφανιζόμενες ληξιπρόθεσμες «οφειλές», γεγονός που έχει να κάνει με τη διογκούμενη αδυναμία λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τους ασήκωτους φόρους και τα βαριά χαράτσια που βεβαιώνει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Για την «αντιμετώπιση» της κατάστασης η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του μέτρου της κατάσχεσης μισθών και συντάξεων σε βάρος των μικροοφειλετών. Τα διαχειριστικά ζόρια του κεφαλαίου καταγράφονται και από το ΔΝΤ. Ειδικότερα, από τα χαράτσια που θα επιβληθούν το 2014 στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, προς είσπραξη θεωρείται το 70%. Από αυτά, πάνω από 1,2 δισ. ευρώ και μόνο από το συγκεκριμένο χαράτσι ήδη προδιαγράφονται να καταστούν ληξιπρόθεσμα και να γίνουν εισπράξιμα μόνο με την ενεργοποίηση των κατασχέσεων.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης