ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μέτρα σφαγής μαθητών και εκπαιδευτικών

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Μέτρα σφαγής μαθητών και εκπαιδευτικών Την / Το Τρι Αυγ 06, 2013 11:11 pm

admin

avatar
Admin
Η κατάργηση 50 ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι 2.500 εκπαιδευτικοί που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, οι τουλάχιστον 2.000 συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ήταν μόνο η αρχή. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα όρθιο και στην Εκπαίδευση. Εν μέσω καλοκαιριού, διοχετεύει στη δημοσιότητα τα προσχέδια των νέων σχολικών προγραμμάτων, αναδεικνύοντας το στόχο να ευθυγραμμιστεί πλήρως το Δημόσιο Σχολείο με την αγορά, να γίνει πιο ταξικό από ποτέ, να αντικαταστήσει την ολόπλευρη γνώση με πρόσκαιρες δεξιότητες χρήσιμες στο κεφάλαιο, να επιβάλει ακόμη πιο βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.

Με τα νέα σχολικά προγράμματα καταργούνται και συρρικνώνονται δεκάδες μαθήματα, γνώσεις και θέσεις εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Την πλήρη κατάργηση της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο, την κατάργηση στις δύο τελευταίες τάξεις του Γυμνασίου των μαθημάτων της Μουσικής, των Εικαστικών, τη μείωση κατά μία ώρα στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής Αγωγής, της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, της Ιστορίας και της Οικιακής Οικονομίας. Για το Γενικό Λύκειο σχεδιάζονται πανελλαδικές εξετάσεις από την πρώτη τάξη. Στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου καταργείται το μάθημα της Πληροφορικής. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα πρέπει να εργάζονται τζάμπα σε επιχειρήσεις 728 ώρες το χρόνο τα δύο τελευταία έτη, τα αντικείμενα των ειδικοτήτων θα διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες της αγοράς, ενώ επιβάλλεται ...«προαιρετικά» και 4ο έτος φοίτησης απ' το οποίο θα παίρνουν το πτυχίο πιστοποίησης.

Τη στιγμή που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας οξύνονται και διευρύνονται, οι συγκεκριμένες εξελίξεις σηματοδοτούν: Τη βίαιη έξοδο χιλιάδων παιδιών από την Εκπαίδευση. Θυμίζουμε ότι μόνο το 2012, η σχολική διαρροή από το Γυμνάσιο ήταν 9.000 παιδιά! Φέτος, με τέσσερα χρόνια προετοιμασίας σε πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, σημαίνει περισσότερα φροντιστήρια για οικογένειες που μετρούν πάνω από έναν άνεργο, τα παιδιά αποτρέπονται από τη γνώση, θα βγαίνουν εκτός σχολείου ή θα κατευθύνονται στα ΕΠΑΛ. Στα ΕΠΑΛ εκβιαστικά θα ξεζουμίζονται σαν σκλάβοι χωρίς μισθό και δικαιώματα, σε δουλειές λάντζας, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουν ουσιαστικά στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει, και μετά θα στέλνονται στην ανεργία. Η σταδιακή υποβάθμιση και οριστική κατάργηση μαθημάτων δημιουργεί τεχνητές «υπεραριθμίες» εκπαιδευτικών, που σημαίνει νέες χιλιάδες απολύσεις. Μεγαλύτερη εκμετάλλευση ακόμη κι εκείνων των εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν, με ελαστικές σχέσεις εργασίας για ένα ξεροκόμματο, τρέχοντας απ' το ένα σχολείο στο άλλο.

Ολα αυτά αποτελούν προειλημμένες αποφάσεις χρόνων στα όργανα της ΕΕ. Εξάλλου, η αστική τάξη δε σταμάτησε ποτέ να επιδιώκει την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης, τον έλεγχο του περιεχομένου και της ιδεολογίας της, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η γνώση είναι δύναμη και όπλο ανατροπής. Ο συμπυκνωμένος χρόνος υλοποίησης των πιο βάρβαρων μέτρων για τη ζωή μας απαιτεί τον άμεσο ξεσηκωμό και οργάνωση όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά όλου του λαού. Για να διεκδικήσουμε δημόσια, δωρεάν και καθολική μόρφωση που εξυψώνει τους ανθρώπους και τους θέτει «ικανούς για την ανθρώπινη αποστολή τους, να δημιουργούν συνειδητά την ιστορία τους»...

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης