ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... Συκοφαντίες και πλαστά διλήμματα

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Το ΚΚΕ κάνει ό,τι κάνουν οι επιχειρηματίες κεφαλαιοκράτες. Απολύσεις και λουκέτα... Αυτά γράφει η «Αυγή», με αφορμή την πώληση του «902». Κι όχι μόνον. Προχωρά ακόμη περισσότερο και ισχυρίζεται, ότι η επιλογή της πώλησης του σταθμού σε επιχειρηματία, αντί της παραμονής του στα χέρια της Αριστεράς, αναδείχνει το ΚΚΕ σε «εμφανή συστημικό κρίκο» και το τοποθετεί στο στρατόπεδο των «μνημονιακών» δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, θυμίζει το παιγνίδι, που κάναμε μικρά παιδιά: Ο χωροφύλακας είναι όργανο. Το κλαρίνο είναι επίσης όργανο. Αρα, ο χωροφύλακας είναι κλαρίνο. Σίγουρα, το θυμάται και ο σχολιογράφος της «Αυγής». Και γνωρίζει πολύ καλά, ότι όσο ο χωροφύλακας είναι κλαρίνο, άλλο τόσο το ΚΚΕ μπορεί -έστω και στο ελάχιστο- να ταυτιστεί ή να συγκριθεί με τους κεφαλαιοκράτες. Επιλέγει, όμως, την επιδερμική και λαϊκίστικη διαχείριση του ζητήματος, όπως ακριβώς κάνουν και οι κονδυλοφόροι των αστικών εφημερίδων, γιατί έχει τους σκοπούς του, με πρώτο και καλύτερο τη συκοφάντηση του ΚΚΕ και της πολιτικής του.
***

Δεν άλλαξε ο χαρακτήρας του ΚΚΕ, ούτε βέβαια έγινε άδικο, επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση και λειτουργία του «902». Αδικο και απάνθρωπο είναι το καπιταλιστικό σύστημα. Οπως και οι απολύσεις, η ανεργία και η φτώχεια, που το συνοδεύουν. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, αποτελεί την επανάληψη -τηρουμένων των αναλογιών- των πλαστών διλημμάτων και ψεύτικων διαχωριστικών γραμμών, περί «μνημονιακών» - «αντιμνημονιακών» δυνάμεων και «κυβέρνησης της αριστεράς», που ακούστηκαν και στις περσινές βουλευτικές εκλογές. Και, ταυτόχρονα, κάνει ένα ακόμη βήμα, προετοιμάζοντας τα όσα θα ακούσουμε στις επόμενες εκλογές. 'Η, είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την «αριστερή κυβέρνησή» του, ή, αυτομάτως, τοποθετείσαι στο στρατόπεδο των «μνημονιακών» δυνάμεων και είσαι «κρίκος του συστήματος». Τα ίδια ουσιαστικά έκανε και το ΠΑΣΟΚ, πριν μερικά χρόνια. Συνειδήσεις και συνειδήσεις τσάκισε το δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά» στις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Και μετά, μετρούσαμε κοψοχέρηδες, προδομένους και απογοητευμένους...
***

Σήμερα, ο λαός μας έχει μια συσσωρευμένη πείρα. Μπορεί και πρέπει να δει τι κρύβεται πίσω από εύηχα συνθήματα, ωραίες λέξεις και φανταχτερές φορεσιές. Μπορεί και πρέπει να μην παγιδευθεί ξανά σε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Και τότε και σήμερα, το πραγματικό δίλημμα ήταν και είναι το ίδιο: 'Η με την εργατική τάξη και το λαό ή με τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και το σύστημα της εκμετάλλευσης. Και η απάντηση του ΚΚΕ στο δίλημμα αυτό ήταν και παραμένει σταθερή και απαρασάλευτη, παλεύοντας καθημερινά για τα μικρά και μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Για την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας και την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας, τη μόνη, ωφέλιμη για το λαό διέξοδο.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης