ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Εκτεθειμένοι οι συκοφάντες του ΚΚΕ για τον «902»

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Αποσπάσματα από τις χτεσινές δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών του Κόμματος

Απάντηση σε μία προς μία τις συκοφαντίες που εξαπολύονται, τις τελευταίες μέρες, σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή τον «902», δίνουν τα στελέχη του Κόμματος σε δημόσιες παρεμβάσεις τους. Χτες, σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ, παρενέβη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Απαντώντας σε ερώτηση για τη «νομιμότητα πώλησης» του σταθμού είπε:«Γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, γιατί δουλεύετε σε ένα σταθμό που έχει αλλάξει πολλές φορές αγοραστή, όπως και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ότι οι εταιρείες μπορούν με βάση τους νόμους της οικονομίας της αγοράς, στην οποία είμαστε και δεν τους έχουμε ψηφίσει ή στηρίξει εμείς, να πωλούνται (...) Η εταιρεία πωλείται, όπως πωλήθηκαν οι εταιρείες και στο δικό σας και σε άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (...) Αρα, λοιπόν, το θέμα δε βρίσκεται στη νομιμότητα, ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται απ' το νόμο. Ακολουθήθηκαν διαδικασίες που στο κέντρο της δικής μας προσοχής ήταν να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΤΕ, την εφορία, γιατί δεν έχουμε συνηθίσει εμείς ούτε μπορούμε να είμαστε μπαταχτσήδες, όπως άλλα πολιτικά κόμματα που χρωστάνε εκατομμύρια στις τράπεζες και το ξέρετε κι αυτό (...) Και να σημειώσω εδώ ότι είναι η μόνη εταιρεία που λειτουργεί στο χώρο της τηλεόρασης που δεν έχει δάνεια τραπεζών, η μόνη εταιρεία είναι η "Ραδιοτηλεοπτική", η οποία δεν έχει δάνεια από τράπεζες, δανεικά και αγύριστα σαν αυτά που έχουν άλλες τηλεοπτικές εταιρείες (...) Με βάση λοιπόν αυτό, στο ΕΣΡ ο νέος αγοραστής θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα πλαίσια της νέας κυκλοφορίας που θα έχει αυτή εταιρεία. Εμείς εξασφαλίσαμε ότι δε θα πάει, ούτε θα μεταπωληθεί σε κάποιο πολιτικό κόμμα και όλη μας η προσπάθεια ήταν τα σύμβολα του "902", το ηχητικό σήμα, η ονομασία του να μην μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε σχέση με τις πολιτικές επιλογές του νέου αγοραστή».

-- Για την εταιρεία - αγοραστή σημείωσε:«Η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο (...) και υπόκειται στους νόμους και στους κανόνες της κυπριακής κυβέρνησης και οικονομίας (...) Προφανώς μας βρήκε, ήταν γνωστό ότι ο "902" ήταν σ' αυτή τη διαδικασία, ήρθε έγινε συζήτηση αναλυτική, ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία, το εμπορικό τμήμα, τα συμβόλαια, το υπουργείο, το ΕΣΡ, η εφορία, οι πληρωμές, όλα είναι γνωστά, είναι κατατεθειμένα στο ΕΣΡ όλα αυτά, το ΕΣΡ θα καλέσει τους νέους αγοραστές (...) Θεωρήσαμε ότι αυτή η εταιρεία που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει και ενδιαφέρθηκε με σοβαρότητα, γιατί γίνανε αρκετό διάστημα συζητήσεις για να καταληχθούν μια σειρά ζητήματα προφανώς θέλει να ασχοληθεί στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, προφανώς έχει το οικονομικό εκτόπισμα για να μπορέσει να αναλάβει».

-- Για τα κίνητρα της επίθεσης που δέχεται το Κόμμα, με πρωταγωνιστές το Συγκρότημα Λαμπράκη και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε:«Αυτό που πρέπει να προβληματίσει έναν κόσμο, πέρα απ' όλες αυτές τις εξηγήσεις που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, είναι προς τι ο πολιτικός θόρυβος; Ο εσκεμμένος, ο συγκεκριμένος, ο κατευθυνόμενος. Και γω σας ξαναρωτάω, το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα είναι η πώληση του "902", ώστε το συγκρότημα Λαμπράκη να έχει δυο μέρες συνεχόμενες πρωτοσέλιδο την πώληση του "902"; Μιλήσαμε ανοιχτά για πολιτική σκοπιμότητα. Το συγκρότημα Λαμπράκη σκοπεύει να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι η κριτική που κάνει το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενοχλητική (...) Είναι πολιτικές κινήσεις, αυτή τη στιγμή τμήματα της άρχουσας τάξης επενδύουν στο ένα απ' τα δύο άλογα που είτε κυβερνάει είτε θα κυβερνήσει. Οταν το συγκρότημα Λαμπράκη βγαίνει, το προηγούμενο κυριακάτικο ΒΗΜΑ, ρεαλιστική στροφή ΣΥΡΙΖΑ με ξύλινο πρωτοσέλιδο, όταν βλέπουμε συγκεκριμένες κινήσεις σημαίνει ότι γίνεται μια επιλογή και τέτοιες επιλογές έχει κάνει πολλές το συγκρότημα Λαμπράκη, έχει ιστορία, έχει προϊστορία».

-- Για τα οικονομικά του Κόμματος επανέλαβε:«Το ΚΚΕ έχει μιλήσει ανοιχτά, βρίσκεται σε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, είναι αναγκασμένο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, να πάρει μέτρα για να περιορίσει μια σειρά δραστηριότητές του, με κόστος δικό μας πρώτα απ' όλα. Είναι γνωστό, το έχουμε δηλώσει, ότι έχουμε δυσκολία να πληρώνουμε τον κόσμο και η δυσκολία αυτή δεν είναι επιλεκτική, ισχύει για όλους μας, απ' τον ΓΓ της ΚΕ το σ. Δ. Κουτσούμπα μέχρι τον εργαζόμενο στον "902", που είχε 3,4 και 5 μήνες να πληρωθεί. Αυτή τη δυσκολία την αντιμετωπίζουμε ως Κόμμα συλλογικά, βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, κι αυτό το γνωρίζει το κομματικό δυναμικό. Πριν ένα χρόνο είχαμε κλείσει την τηλεόραση και το είχαμε πει, δεν έχουμε τη δυνατότητα. Εγιναν μια σειρά ενέργειες, όλες γίνανε και με δημόσιες ανακοινώσεις. Να δεχτούμε την κριτική, αλλά αυτή η πολεμική, η προβοκάτσια, να μιλάνε για ηθική... Δηλαδή, ποιοι μιλάνε σε ποιους για ηθική; Ε, αυτό έχει και κάποια όρια (...) Ας σκεφτεί ένας κόσμος, πριν από 4 - 5 χρόνια, θυμάστε τη βρώμα, την προβοκάτσια για τον Γερμανό; Θυμάστε ότι έπληξε το ΚΚΕ όλη αυτή η εκστρατεία; Τι αποδείχτηκε τελικά; Οτι ήταν μια προβοκάτσια, μια στημένη ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πάγκαλος και το ΛΑ.Ο.Σ., τώρα πρωταγωνιστεί ο βουλευτής ο κ. Παπαδημούλης, η Χρυσή Αυγή και το Συγκρότημα Λαμπράκη. Το θέμα πώληση "902", πρέπει να προξενήσει κάποια ερωτήματα σε έναν κόσμο».
Απάντηση στον Δ. Παπαδημούλη

Αμέσως μετά την παρέμβαση του Ν. Σοφιανού, ο ΣΚΑΪ έβγαλε στον αέρα τον Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος, με το γνωστό ύφος εισαγγελέα και σαν να μην είχε ακούσει τίποτα απ' όσα τόσες μέρες λέει και γράφει το ΚΚΕ, επέμεινε να ζητάει εξηγήσεις για την «νομιμότητα» της πώλησης του «902» και έθεσε θέμα για τις απολύσεις των εργαζόμενων. Ο Ν. Σοφιανός ζήτησε ξανά τηλεφωνικά το λόγο και είπε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Παπαδημούλης ζητά απ' την ηγεσία του ΚΚΕ απαντήσεις, επανέφερε τα συγκεκριμένα ερωτήματα κι απ' ό,τι πρόλαβα να ακούσω αυτά έχουν απαντηθεί (...) Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τους εργαζόμενους του "902". Αν μπει στον κόπο μπορεί να διαβάσει και τις δηλώσεις τους στον "Ριζοσπάστη", θα πάρουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Δεύτερον, η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται στην Κύπρο, με το νομικό καθεστώς της Κύπρου. Εχει μετόχους, αυτοί θα δώσουν λογαριασμό όταν έρθουν στο ΕΣΡ να δηλώσουν αναλυτικά το τι σκοπεύουν και τι θα κάνουν».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν οι εργαζόμενοι θα μείνουν στο σταθμό, απάντησε: «Οχι, όχι. Το είπαμε κι αυτό καθαρά. Σας είπα και προηγούμενα εμείς είχαμε επιλογή κλείσιμο του σταθμού και είχαμε πρόβλημα πού θα βρούμε τα χρήματα για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους και τα χρέη της εταιρείας, όχι προς τις τράπεζες, αλλά προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΤΕ κ.λπ. Το τίμημα είναι αντίστοιχο των χρεών, το τίμημα νομίζω ότι το ξέρει ο κ. Παπαδημούλης, γιατί το συγκρότημα Λαμπράκη σήμερα δημοσιεύει αναλυτικά, δεν μπορεί να μην του το έχουν πει. Λοιπόν, αυτοί οι εντυπωσιασμοί πρέπει να τελειώνουν. Να συζητήσουμε σοβαρά για τις πολιτικές θέσεις κάθε κόμματος. Δώσαμε εξηγήσεις και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, αλλά ως εδώ η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός για να κρυφτούν οι πολιτικές κωλοτούμπες».
Μπούμερανγκ τα αντιΚΚΕ ψέματα

Σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ συμμετείχε χτες και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στην προβοκατόρικη επίθεση των τελευταίων ημερών με αιχμή τον «902», είπε μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις του:

«Ενα μόνιμο, σταθερό χαρτί στον πόλεμο των επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι ο αντικομμουνισμός. Δεν ξέρω κάποιον πιο ηθικό από το ΚΚΕ, ο οποίος να πουλάει περιουσιακά του στοιχεία για να μπορέσει να εξασφαλίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους (...) Αυτό ήταν το μοναδικό μας κριτήριο για να απωλέσουμε εμείς ένα τέτοιο όπλο που είχαμε στα χέρια μας.

Από την αρχή υπάρχει πραγματικά μια αδιαφάνεια. Και αυτή έγκειται στο ότι υπάρχει το γνωστό συγκρότημα ΔΟΛ, που βγήκε στα κάγκελα και ωρύεται. Αναμασά, αναπαράγει ψέματα, ανακατεμένα με πολλή λάσπη που έρχονται από προηγούμενες δεκαετίες, σε ανώνυμα δημοσιεύματα, που δεν τα υπογράφει κανένας δημοσιογράφος. Μαζί με το συγκρότημα που βγαίνει στα κάγκελα και ωρύεται, ωρύεται μαζί του και ο κύριος Παπαδημούλης και διάφοροι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας έκανε εντύπωση η ζέση του, το πάθος του μαζί με το συγκρότημα από την πρώτη μέρα, δεν ξέρουμε αν έχουν κάποια σχέση, αν αυτό είναι διαφανές (...)

Ο κύριος Παπαδημούλης έχει κάνει 8 ανακοινώσεις για τον "902" και Ερώτηση στη Βουλή μέσα σε μια βδομάδα, και για την επίσκεψη Σαμαρά στον Ομπάμα δεν έχει πει μισή λέξη (...) Δεν μπορούν να μιλάνε για ηθική και να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ. Είναι ψέμα ότι το ΚΚΕ αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του. Είναι το μοναδικό Κόμμα που κάθε φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους το περνούν φύλλο και φτερό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ελέγχεται: Τα πόθεν έσχες, οι βουλευτικές αποζημιώσεις, τι παίρνει το ΚΚΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό και πού τα πηγαίνει.

Τι δε δέχεται το ΚΚΕ; Δε δέχεται να παραδώσει ονόματα ανθρώπων που συνεισφέρουν από το εισόδημά τους 5-10 ευρώ, και οι οποίοι δε θέλουν να δηλώσουν, γιατί οι καιροί είναι πονηροί -μη μου πείτε δεν είναι- και οι εποχές αλλάζουν και ξανάρχονται τούμπα πίσω. Δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα τα οποία χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους -απίστευτα εκατομμύρια χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- και τα οποία ξαναπαίρνουν δάνεια από τις τράπεζες χωρίς να βάλουνε τίποτα. Επομένως, δεν είμαστε όλοι το ίδιο πράμα».
Για τους εργαζόμενους του «902»

Τέλος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ρωτήθηκε «γιατί το ΚΚΕ δεν έδωσε τον "902" στους εργαζομένους για αυτοδιαχείριση, αφού θέλει τα μέσα παραγωγής στους εργάτες. Δεν είναι απολύσεις;». Η Λιάνα Κανέλλη απάντησε:

«Δεν είναι απολύσεις, με την έννοια του ότι το ΚΚΕ δεν είναι ο Μάνεσης. Δεν μειώνει την παραγωγή της η βιομηχανία του καπιταλιστή στον ταξικό πόλεμο για να αποφύγει τη μείωση κερδών. Δείτε τι λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Πόνος είναι. Και ζωής και ψυχής. Αναγκαστική οικονομία πυρομαχικών, για να μην πάει ούτε σφαίρα χαμένη, τελικά. Stricto sensu οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί και αυτά που έδιναν δεν πληρώνονταν έτσι κι αλλιώς. Οπότε και να αποζημιωθούν, πρέπει και να μη μένουν ακάλυπτοι ασφαλιστικά. Αν έκλεινε ο "902", απλώς θα έμεναν και χωρίς τα χρειώδη. Προτάσεις, σχόλια, δηλητηριώδη ερωτήματα γιατί ο Σαμψών ΚΚΕ έχασε την κόμη του δεν μπορεί, ρε φίλε, να τις κρίνει η Δαλιδά που την έκοψε σύρριζα, με τον Τζήμερο να παίρνει μάτι. Αν θες να ανοίξουμε συζήτηση για αυτοδιαχειριζόμενο κουρείο στο καπιταλιστικό Mall, δώσε μου δυο σελίδες και είμαι μέσα».

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης