ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Εκβιάζει για να περάσουν μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Ο υπουργός είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως για να μην εφαρμοστεί η πληρωμή 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία που προβλέπεται να ισχύσει από 1.1.2014, θα πρέπει επιτευχθούν «οικονομικοί στόχοι». Αυτό σημαίνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος της υγείας του λαούΕναν ωμό εκβιασμό απηύθυνε χτες μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Προειδοποίησε πως αν δεν «προχωρήσουν» το επόμενο διάστημα τα νέα μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού, τότε, θα υλοποιηθεί το 25ευρω χαράτσι που θα πληρώνουν οι ασθενείς για να κάνουν εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο μέτρο είναι ήδη ψηφισμένο από το Νοέμβρη του 2012. Και προβλέπει ότι από 1/1/2014 κάθε ασθενής θα πληρώνει 25 ευρώ σε περίπτωση που θα κάνει εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή χορήγησης φαρμάκων. Να σημειώσουμε ότι σήμερα η εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο δε χρεώνεται. Ετσι, ο υπουργός Υγείας αξιοποιεί το «μέτρο που έρχεται», ώστε να εκβιάσει για την υλοποίηση μέτρων όπως νέα κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, νοσοκομείων, νέες περικοπές προσωπικού και να τα παρουσιάσει σαν τέτοια που συμφέρουν το λαό, αφού με αυτόν τον τρόπο δε θα αυξηθούν τάχα οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία.

Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιβολής των 25 ευρώ, είπε: «Οπως ξέρετε, οι επόμενες δράσεις είναι πάντα υπό διαπραγμάτευση. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρχεται η τρόικα εμείς επιλέγουμε τι θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε, ποιο μέτρο μπορεί να αποδώσει και ποιο όχι. Αν, λοιπόν, επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους αυτό το μέτρο δεν θα υλοποιηθεί. Αν όχι, θα πρέπει να υλοποιηθεί. Οσον αφορά όμως το τρέχον έτος, το 2013, πρώτον όχι μόνο επιτυγχάνουμε τους προϋπολογισμούς αλλά είμαστε καλύτερα από το στόχο, και δεύτερον με τις συγχωνεύσεις που κάνουμε και τις μεταρρυθμίσεις μειώνουμε περαιτέρω το κόστος της υγείας και άρα μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το μέτρο, αν κάνουμε τη δουλειά μας».

Η κοροϊδία του υπουργείου Υγείας - με αρκετή δόση εκφοβισμού - προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην υπάρξουν αντιδράσεις ενάντια στην κατάργηση 8 δημόσιων νοσοκομείων είναι απίστευτη! Η περαιτέρω μείωση του «κόστους της Υγείας» που είναι ο στόχος, σημαίνει ακριβώς περισσότερες πληρωμές για τους χρήστες των δημόσιων νοσοκομείων. Σημαίνει ότι, αφού το κράτος χρηματοδοτεί λιγότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων, τα νοσοκομεία πρέπει να αναζητήσουν έσοδα στις τσέπες των ασθενών και των ασφαλισμένων. Γι' αυτό, άλλωστε, επιβλήθηκε το 5ευρω εισιτήριο. Γι' αυτό υπάρχει τιμολόγιο εξετάσεων στα νοσοκομεία. Γι' αυτό ορισμένα νοσοκομεία - όπως το Αιγινήτειο - δεν δέχονται πια ασθενείς με βιβλιάριο Πρόνοιας, αφού το κρατικό κονδύλι γι' αυτούς τους ασθενείς καταργήθηκε.

Πρόκειται για ψέμα ότι η μείωση του κόστους της υγείας ευνοεί τον λαό. Πού θα απευθυνθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των νοσοκομείων που καταργούνται; Στα εναπομείναντα νοσοκομεία με τις πολύμηνες αναμονές. Δηλαδή περισσότεροι θα «σπρώχνονται» είτε στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων πληρώνοντας 40, 50, 60 ευρώ την επίσκεψη, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης