ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ε.Ε. , ΔΝΤ και κυβέρνηση ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin


Προκειμένου να εφαρμόσει την εντολή της τρόικας για «ξεπάγωμα της αγοράς ακινήτων», που σημαίνει να αγοραστούν ακίνητα μπιρ παρά από κεφαλαιούχους, η κυβέρνηση αίρει ουσιαστικά την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1 Ιανουαρίου του 2014. Με πρόσχημα κάποια εισοδηματικά κριτήρια, θα βγουν στο σφυρί τα σπίτια της πλειοψηφίας των δανειοληπτών που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον Τύπο, η τρόικα απαιτεί να εκπλειστηριάζονται τα σπίτια όλων όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ («Επενδυτής 3/Cool. Οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι υπερπλούσιοι δανειστές τους οποίους εκπροσωπούν, από κοινού με τους Έλληνες συνεργάτες τους, αποφασίζουν και διατάζουν ότι μπορούν ολόκληρες οικογένειες να ζουν, να πληρώνουν φόρους, υγεία, παιδεία και πλείστες όσες υπηρεσίες που ιδιωτικοποιούνται με 1.000 ευρώ το μήνα. Κάθε ευρώ πάνω από αυτό το ποσό θέλουν να το κατάσχουν υπέρ τραπεζών. Αν αυτό δεν είναι μια μεταμοντέρνα δικτατορία με διεθνή χαρακτηριστικά, αναρωτιέται κανείς τι άλλο μπορεί να είναι…

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» (12/Cool, η κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση διάταξης στη Βουλή που θα αλλάζει το ισχύον από το 2008 καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει τη μείωση του πλαφόν της αντικειμενικής αξίας, τη μείωση του πλαφόν των 200.000 ευρώ για το ανεξόφλητο χρέος, ενώ θα λαμβάνεται υπ’όψιν και ο χρόνος που έχει να εξοφλήσει δόσεις ο δανειολήπτης.

Πρακτικά, όλα αυτά θα οδηγήσουν είτε στο να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες είτε να εξαθλιωθούν για να ανταποκριθούν στις δόσεις των στεγαστικών δανείων. Ταυτόχρονα, θα σημειωθεί τεράστια απαλλοτρίωση της μικρής ακίνητης περιουσίας και συγκέντρωση ακινήτων στα χέρια «επενδυτών» κατά τα πρότυπα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

aristerovima.gr


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης