ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Κρέας αλόγου σε κατεψυγμένο φαγητό και στη Βουλγαρία

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια, τα οποία ελέγχθηκαν από εξειδικευμένα εργαστήρια στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (BFSA) της Βουλγαρίας.

Δυο από τα δείγματα που ελήφθησαν από ποσότητα 86 κιλών του κατεψυγμένου προϊόντος διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά ως προς την ένδειξη ύπαρξης κρέατος αλόγου, κατά 80% και κατά 50% αντίστοιχα, τονίζει η Υπηρεσία.

Τα δείγματα αναλύθηκαν από εργαστήριο του Ινστιτούτου Υπηρεσίας Ποιότητας Τροφίμων στο Βερολίνο και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες βουλγαρικές αρχές για την καταστροφή της ποσότητας που περιείχε κρέας αλόγου.Εξάλλου, σήμερα, η BFSA απέστειλε πέντε δείγματα άλλων προϊόντων για ανάλυση σε ευρωπαϊκά εργαστήρια.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, 30 δείγματα ελήφθησαν και εστάλησαν στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς της BFSA για έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη κρέατος αλόγου σε 30 βουλγαρικά προϊόντα και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.Η BFSA θα αποστείλει επιπλέον 100 δείγματα για ανάλυση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο το διατροφικό σκάνδαλο έχει εξαπλωθεί στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

admin

avatar
Admin
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

Βλέπουμε ότι σταδιακά ένα διατροφικό σκάνδαλο που ξεκίνησε από την Αγγλία σταδιακά να απλώνει της ρίζες του σε όλες σχεδόν της χώρες της Ευρώπης..
Τώρα βλέπουμε αυτό το σκάνδαλο να έχει επεκταθεί σε μια γειτονική μας χώρα την Βουλγαρία σε μια χώρα με το χαμηλότερο προς το παρών εργατικό κόστος στην ΕΕ αλλά ιδιαίτερα σε μια χώρα που οι έλεγχοι σε ότι έχει να κάνει με τα προιόντα που έχουν σχέση με την διατροφή μας όχι να είναι μόνο ανύπαρκτοι αλλά και το εκεί πολιτικό σύστημα που είναι διαβρωμένο από την μαφία να κάνει και της πλάτες σε διάφορες παράνομες πράξεις...

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην χώρα μας να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια καταστήματα εμπορίας τροφίμων από την γειτονική χώρα και μάλιστα η είσοδος των εμπορευμάτων από την γείτονα χώρα να στερείται ελέγχων κατά την είσοδο στην χώρα μας την στιγμή που διακινούντε από αυτήν προς τα εδώ καθημερινα τόνοι τροφίμων και όχι μόνο έστω να υπάρχει κάποιο; δειγματοληπτικός έκεγχος σε αυτά αλλά και της περισσότερες φορές ακόμα και τα μέσα διακίνησης προς τα εδώ να είναι εντελώς ακατάλληλα για διακίνηση τροφίμων προς τα εδώ..
ΔΗΛΑΔΗ.. Γίνεται διακίνηση τροφίμων ακόμα και με τουριστικά λεωφορεία που αφού καταψυχθούν εκεί μετά ταξιδεύουν προς τα εδώ μέσα στης θέσεις αποσκευών των λεωφορείων χωρίς συντήρηση και μέχρι να έρθουν εδώ να έχουμε την έκθεση αυτών των τροφίμων για 12 και περισσότερες ώρες μέχρι να έρθουν εδώ και να τοποθετηθούν πάλι μέσα στα ψυγεία των καταστημάτων που τα διακινούν...
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ Των τροφίμων από εκεί είναι με διάφορα παλιά φορτηγά στα οποία μέσα έχουν τοποθετήσει οικοιακούς καταψύκτες τους οποίους παγώνουν στην γείτονα χώρα τοποθετούν τα τρόφιμα μέσα σε αυτούς και μετά αυτά να ταξιδεύουν προς τα εδώ χωρίς κατά την διάρκεια του ταξιδιού να υπέρχει λειτουργία των καταψύκτων...
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Η ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ... ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης