ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΔΗΜΟΣΙΟ Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin
Απεργία ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στο πλαίσιο των απεργιών που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα στους φορείς του υπουργείου Εργασίας και της παναττικής απεργίας που είχε κηρύξει για τους υπόλοιπους κλάδους η ΑΔΕΔΥ. Οι Ομοσπονδίες στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) και στον ΟΑΕΔ έχουν ήδη κηρύξει νέα 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Αυγούστου. Επίσης, απόφαση για τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχει πάρει η Ομοσπονδία Συλλόγων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 9, 10 και 11 Αυγούστου.

Στη χτεσινή απεργία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην ομιλία του, ο Κώστας Γιαννόπουλος από τον ΕΦΕΤ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι με τα μέτρα που προωθούνται για τη στοχοθεσία, τα οργανογράμματα, το νέο πειθαρχικό δίκαιο κ.ά. διαμορφώνουν μικρότερο και ευέλικτο κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου, με εργαζόμενους που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσω ΜΚΟ, μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ ο λαός θα πληρώνει διαρκώς πιο ακριβά για όλο και χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες. Τα προσχήματα, είπε πιο κάτω, που χρησιμοποιούν περί «εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού» και «εξασφάλισης της κρατικής χρηματοδότησης» αποτελούν φθηνές δικαιολογίες. Ολα τα μέτρα είναι προαποφασισμένα, παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ -ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνια ή όχι- εντάσσονται στη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι χρειάζεται κίνημα οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο που θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση των μέτρων και ταυτόχρονα θα χτίζει τη συμμαχία με τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες, θα αναδεικνύει ότι η οριστική διέξοδος και η λύση βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και όχι στην αλλαγή κυβέρνησης με την ίδια πολιτική «εντός των τειχών».

Ακολούθησε πορεία μέσω Σταδίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από διάφορους φορείς. Η συγκέντρωση έληξε λίγο αργότερα.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης