ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Κατασκευάζουν στοιχεία, εμπαίζουν τους συνταξιούχους

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin


Το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης με την κατασκευή εικονικής πραγματικότητας συνεχίζει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τη χτεσινή παρουσίαση των στοιχείων και για τις συντάξεις του Αυγούστου. Ο υπουργός για μια ακόμη φορά καταφεύγει στην πλαστογραφία και σε στατιστικές αλχημείες ισχυριζόμενος πως η μέση μηνιαία σύνταξη των συνταξιούχων γήρατος είναι 921,19 ευρώ! Η αλχημεία βγάζει μάτι, όμως το υπουργείο δεν πτοείται. Οι ισχυρισμοί του όμως έχουν την ίδια αξία με αυτούς που παρουσιάστηκαν προχτές για την απασχόληση και έδειχναν ότι αυτή αυξάνεται τους πρώτους μήνες του έτους όταν η ανεργία σπάει κόκαλα, κάτι που δεν μπορεί να αγνοήσει ούτε η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ, της οποίας τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του υπουργείου.

Στην προκειμένη περίπτωση για τις συντάξεις του Αυγούστου το υπουργείο Εργασίας παρουσιάζει την κύρια σύνταξη λόγω γήρατος, ως μέσο εισόδημα των συνταξιούχων, την οποία όμως λαμβάνει μόνο ένα μέρος των συνταξιούχων, χωρίς μάλιστα να αφαιρέσει τις υγειονομικές κρατήσεις και το φόρο που αναλογεί. Ετσι όμως αποκρύπτει τις κύριες συντάξεις λόγω αναπηρίας ή θανάτου που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και που όταν υπολογιστούν, όπως είναι και το σωστό, προκύπτει ότι η μέση κύρια σύνταξη είναι μόλις 697 ευρώ και αυτά μεικτά. Δηλαδή το υπουργείο «φουσκώνει» κατά 30% τις συντάξεις που αποδίδονται για να δημιουργεί εντυπώσεις και μόνο. Ιδια είναι η κατάσταση και για τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες δεν πρέπει να αθροίζονται με τις κύριες, αφού γι' αυτές έχουν καταβληθεί πρόσθετες εισφορές, ενώ μετά και τις απανωτές περικοπές που επιβλήθηκαν ο μέσος όρος της επικουρικής διαμορφώνεται στα 177 ευρώ το μήνα.

Η κατάσταση μάλιστα για μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων είναι ακόμα χειρότερη, αφού σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ. Ειδικότερα για 665.783 συνταξιούχους η μέση κύρια σύνταξη γήρατος είναι μόλις 371,54 ευρώ. Ποσά δηλαδή που βρίσκονται όχι μόνο πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά που δείχνουν περίτρανα ότι ο συνταξιούχος μέρα με τη μέρα γίνεται το συνώνυμο του εξαθλιωμένου και οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά βοηθήματα, παρά τους κόπους και τις εισφορές μιας ολόκληρης ζωής.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης