ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Γαριδομακαρονάδα Light

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Γαριδομακαρονάδα Light  Empty Γαριδομακαρονάδα Light Παρ Αυγ 30, 2013 10:06 am

admin

admin
Admin

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι - πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι κρατώντας τα κεφάλια καθαρά και χωριστά σε ένα κατσαρολάκι. Κρατάμε 2-3 γαρίδες για κάθε μερίδα με κεφάλι και ουρά για ντεκόρ.
  2. Βράζουμε τα κεφάλια για 10-15 λεπτά στο κατσαρολάκι για να βγάλουν τα ζουμιά τους. Το νερό αυτό το σουρώνουμε και το χρησιμοποιούμε για να βράσουμε μέσα τα μακαρόνια μας.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι για 2-3 λεπτάκια.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη στο μούλτι. Αντί για κονσέρβα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα.
  5. Προσθέτουμε αμέσως και τον πελτέ την ζάχαρη και μισή κούπα νεράκι και αφήνουμε να βράσει καλά η ντομάτα σε χαμηλή ένταση με σκεπασμένο το καπάκι για 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ξεφλουδισμένες γαρίδες και βράζουμε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε και ακουμπάμε πάνω πάνω στη σάλτσα τις γαρίδες που αφήσαμε με τα κεφάλια χωρίς να ανακατέψουμε για να μην διαλυθούν. Μετά από 2 λεπτά τις γυρίζουμε και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά.
  7. Εν το μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό από τα κεφάλια ρίχνοντας αλάτι κατά βούληση.
  8. Αφήνουμε τις γαρίδες με τα κεφάλια σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια να πάει παντού η σάλτσα και η γαρίδα ανάμεσα στα μακαρόνια.
  9. Σερβίρουμε αμέσως τοποθετώντας για ντεκόρ πάνω πάνω τις γαρίδες με τα κεφάλια.

[color]

Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμούμε γαρίδες φρέσκες και όχι τις κατεψυγμένες που είναι έτοιμες καθαρισμένες. Έχει τεράστια διαφορά στη γεύση.
Μία μερίδα με ενάμιση φλιτζάνι ζυμαρικά και 10 γαρίδες μας δίνει περίπου 400 θερμίδες.


[/color]

https://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης