ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Γαριδομακαρονάδα Light

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Γαριδομακαρονάδα Light Την / Το Παρ Αυγ 30, 2013 10:06 am

admin


Admin
Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι - πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι κρατώντας τα κεφάλια καθαρά και χωριστά σε ένα κατσαρολάκι. Κρατάμε 2-3 γαρίδες για κάθε μερίδα με κεφάλι και ουρά για ντεκόρ.
  2. Βράζουμε τα κεφάλια για 10-15 λεπτά στο κατσαρολάκι για να βγάλουν τα ζουμιά τους. Το νερό αυτό το σουρώνουμε και το χρησιμοποιούμε για να βράσουμε μέσα τα μακαρόνια μας.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι για 2-3 λεπτάκια.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη στο μούλτι. Αντί για κονσέρβα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα.
  5. Προσθέτουμε αμέσως και τον πελτέ την ζάχαρη και μισή κούπα νεράκι και αφήνουμε να βράσει καλά η ντομάτα σε χαμηλή ένταση με σκεπασμένο το καπάκι για 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ξεφλουδισμένες γαρίδες και βράζουμε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε και ακουμπάμε πάνω πάνω στη σάλτσα τις γαρίδες που αφήσαμε με τα κεφάλια χωρίς να ανακατέψουμε για να μην διαλυθούν. Μετά από 2 λεπτά τις γυρίζουμε και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά.
  7. Εν το μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό από τα κεφάλια ρίχνοντας αλάτι κατά βούληση.
  8. Αφήνουμε τις γαρίδες με τα κεφάλια σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια να πάει παντού η σάλτσα και η γαρίδα ανάμεσα στα μακαρόνια.
  9. Σερβίρουμε αμέσως τοποθετώντας για ντεκόρ πάνω πάνω τις γαρίδες με τα κεφάλια.

[color]

Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμούμε γαρίδες φρέσκες και όχι τις κατεψυγμένες που είναι έτοιμες καθαρισμένες. Έχει τεράστια διαφορά στη γεύση.
Μία μερίδα με ενάμιση φλιτζάνι ζυμαρικά και 10 γαρίδες μας δίνει περίπου 400 θερμίδες.


[/color]

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης