ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

"Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!" | Μπογιόπουλος Νίκος

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

avatar
Admin

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

admin

avatar
Admin
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
«Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε» - 25η χιλιάδα
Το νέο βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο

"ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ -
Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των Μνημονίων"

συγκαταλέγεται στα εκδοτικά γεγονότα της χρονιάς.

Οι 25.000 πωλήσεις που έχει σημειώσει σε λιγότερο από 4 μήνες, αποτελεί αριθμό σπάνιο, ειδικά στις σημερινές, καθόλου ευνοϊκές για το χώρο των εκδόσεων, συνθήκες.

Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη με την ευκαιρία της διάθεσης της 25ης Χιλιάδας του βιβλίου "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ" ευχαριστεί το αναγνωστικό κοινό για τη θερμή του ανταπόκριση. Ανταπόκριση που ενισχύει την απόφασή μας να συνεχίσουμε στον δρόμο των "δύσκολων" εκδοτικών εγχειρημάτων.

Η υποδοχή του βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου οφείλεται εκτός των άλλων στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που σέβεται τον αναγνώστη. Γραμμένο από μια πένα «δροσερή», δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό, αλλά επιλέγει με γλώσσα κατανοητή και ανεπιτήδευτη να ενημερώσει, να εξηγήσει, να αποδείξει και να προτείνει λύση. Πρόκειται για ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό. Ενα πολύτιμο «εργαλείο» ώστε να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνουν.

Το "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ" δεν αρκείται στην παράθεση αδιάσειστων στοιχείων που αποκαλύπτουν τα αίτια και τους υπαίτιους της κρίσης. Προχωρά στην εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων, τα οποία τολμά να θέσει στην κρίση του ίδιου του αναγνώστη. Πρόκειται, όπως αναγνώρισαν πλήθος κριτικές, για μελέτη με σπάνια πολιτική τεκμηρίωση:

«Διπλά εξαιρετικό, με πολυεπίπεδη ανάγνωση. Από τη μια είναι ένα θαυμάσιο αρχειακό corpus και από την άλλη μια διεισδυτική ανάλυση των νόμων της. Το βιβλίο τιμά, εκτός από το μεγαλείο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, τη δημοσιογραφία την ίδια».

Γιώργος Σταματόπουλος, «Ελευθεροτυπία», 6/7/2011

«Πολύ προσιτό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο για τον αναγνώστη που αναζητά να μάθει τι συμβαίνει με την σημερινή κρίση».

Δημήτρης Καζάκης, seisaxthia.blogspot.com, 29/7/2011
«Ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν γράφει για τους οπαδούς της άποψής του, ούτε για την δική του προσωπική αυτοεπιβεβαίωση. Γράφει για τον απλό κόσμο. Γράφει για όλους».
Χρήστος Κάτσικας, www.alfavita.gr, 8/8/2011

«Μια βαθιά προσέγγιση της σημερινής κρίσης με πολιτική τεκμηρίωση, πάθος και μια γλώσσα που δυστυχώς δεν τη μιλάνε, ούτε τη γράφουν πολλοί δημοσιογράφοι στις μέρες μας».
Γιώργος Κουβαράς, «Ελεύθερος Τύπος», 18/7/2011

«Ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο»
«Real News», 23/24/7/2011

«Για τους λάτρεις τόσο του ρεαλιστικού και τεκμηριωμένου λόγου όσο και της ουτοπίας»
«Το ΠΟΝΤΙΚΙ», 21/7/2011

«Το βιβλίο έχει τη φρεσκάδα ενός άρθρου ή ρεπορτάζ»
Νίκος Παπαδημητρίου, «Free Sunday», 23/07/2011

«Σοβαρή προσφορά το πλήθος των στοιχείων που προσκομίζει. Η εκλαϊκευτική ικανότητα του Ν. Μπογιόπουλου καθιστά το βιβλίο προσβάσιμο όχι μόνο στον διανοούμενο, αλλά στον οποιονδήποτε αναζητά απεγνωσμένα τη χειροπιαστή και λυτρωτική ανασκευή της άθλιας παραπληροφόρησης».
Δημήτρης Γρηγορόπουλος, «ΠΡΙΝ», 14/8/2011

«Εξαιρετικά τεκμηριωμένο βιβλίο»
Νίκος Κοτζιάς, ΑΞΙΑ, 03/9/2011

«Εξαιρετικά εμπεριστατωμένη μελέτη»
Στάθης Σταυρόπουλος, Ελευθεροτυπία, 5/9/2011

«Ενα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι: Δίνει το μίτο για να μην χαθείς μέσα στο λαβύρινθο της καπιταλιστικής μυθολογία, κατεδαφίζει χωρίς έλεος τους γυαλιστερούς μύθους των καθεστωτικών, προπαγανδιστικών ιερατείων, το τυποποιημένο ψεύδος τους και τις ασύστολες ταχυδακτυλουργίες τους, με γλαφυρή παραστατικότητα και με συγκεκριμένη τεκμηρίωση».
Θύμιος Παπανικολάου, περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ, 4/9/2011

«Ο Μπογιόπουλος στο βιβλίο του παραθέτει επιχειρήματα και στοιχεία. Δεν εκτοξεύει αφορισμούς. Διαβάζεις και μαθαίνεις. Μια έξοχη απάντηση στους "πραιτωριανούς των Μνημονίων" και στα ντελίβερι μπόις της καθεστωτικής προπαγάνδας».
Γιάννης Τριάντης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 01/10/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

admin

avatar
Admin
Στα εκδοτικά γεγονότα της χρονιάς συγκαταλέγεται το νέο βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου: «Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε…»

25.000 πωλήσεις σε λιγότερο από 4 μήνες!!!

Όποιος γνωρίζει, έστω ελάχιστα, από τα εκδοτικά μας πράγματα, αυτός ο αριθμός δεν είναι απλώς σπάνιος, αλλά «εκδοτική βόμβα», ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες:....
Καταλήστευσης της Ελλάδας και πτώχευσης του ελληνικού λαού από τις «συμμορίες» του χρήματος και τα πολιτικά τους ανδρείκελα…

Αυτή η «εκδοτική
βόμβα» σηματοδοτεί πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου είναι ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ένα μαρξιστικό βιβλίο και ΟΧΙ ένα ελαφρό, «σκανδαλοθηρικό» ανάγνωσμα, διαφημιζόμενο από τις «μήτρες» του τηλεθεάματος…

25.000 Αντίτυπα σε 4 μήνες, μήνες χρεοκοπίας μας και δραματικής οικονομικής ανασφάλειας, είναι ένα «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» που συνιστά βαθύτερη ερμηνεία.

Ο εκδοτικός οίκος «Λιβάνη» δίνει μια πρώτη ερμηνεία, διαβάστε εδώ:
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=34374&categories_id=69

«Η υποδοχή του βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου οφείλεται εκτός των άλλων στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που σέβεται τον αναγνώστη. Γραμμένο από μια πένα «δροσερή», δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό, αλλά επιλέγει με γλώσσα κατανοητή και ανεπιτήδευτη να ενημερώσει, να εξηγήσει, να αποδείξει και να προτείνει λύση. Πρόκειται για ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό. Ενα πολύτιμο «εργαλείο» ώστε να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνουν».

Όλα τα παραπάνω ορθά, όμως, δεν επαρκούν για να εξηγήσουν αυτήν την «εκδοτική βόμβα». Είναι «παρατηρήσεις» εξωτερικές και κοινωνικά μετέωρες.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν ικανό να εκτινάξει ένα πολιτικό και μάλιστα μαρξιστικό βιβλίο, στις 25.000 πωλήσεις, μέσα σε 4 μήνες, αν δεν υπήρχε το κατάλληλο και γόνιμο κοινωνικό έδαφος: η ΕΞΕΓΕΡΣΗ της πολιτικής σκέψης και η εκρηκτική ριζοσπαστικοποίηση των πολιτικών ζυμώσεων και προβληματισμών…

Είναι η καθολική λαϊκή ΟΡΓΗ, τα μαζικά εκρηκτικά ανατινάγματα αυτής της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, τα οποία πυροδοτούν την πολιτική σκέψη, αφυπνίζουν τις συνειδήσεις και ωθούν στην αναζήτηση βιβλίων και κειμένων βαθύτερου κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού.

Πάντα οι εκδοτικές εκρήξεις του πολιτικού βιβλίου αντανακλούν τις σεισμικές δονήσεις των πολιτικών διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία.

Αυτό το φαινόμενο το έχουμε ζήσει και στη χούντα με την εκδοτική καταιγίδα των πολιτικών εκδόσεων…

Τώρα ζούμε τη χούντα των διεθνών μαφιών του χρήματος και ένα νέο κύκλο, ακόμα πιο χειμαρρώδη, της εξεγερμένης λαϊκής κινητικότητας και των ριζοσπαστικών πολιτικών ζυμώσεων: Ένα νέο κύκλο σαρωτικό, πυροδότησης και αφύπνισης της πολιτικής σκέψης…

Το «είναι ο καπιταλισμός ήλίθιε…» εκφράζει και αποτυπώνει (με το ασύλληπτο αριθμό των 25.000 πωλήσεων), αυτή την εκρηκτική εξέγερση της πολιτικής σκέψης…

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης