ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ένα Forum ανταλλαγής πολιτικών σκέψεων προτάσεων και ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση... Ένας χώρος ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο αύριο.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Συντηρεί την κόντρα για το ελληνικό χρέος

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

admin

admin
Admin

Δε χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει τη δέσμευση της Ευρωζώνης για μέτρα που θα το συγκρατήσουν κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022

Εμμεσες πιέσεις προς την Ευρωζώνη να πάρει δραστικότερα μέτρα για την παραπέρα μείωση του ελληνικού χρέους συνεχίζει να ασκεί το ΔΝΤ, συντηρώντας τον «καυγά για το πάπλωμα» της αστικής διαχείρισης, που είναι από χέρι σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από το όποιο μείγμα. Σε συνέχεια της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, εξέφρασε την πεποίθηση μιλώντας στο «Reuters» ότι τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης θα δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα τηρήσει τα συμφωνημένα.

«Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδας. Το ποια μορφή θα λάβουν αυτά τα περαιτέρω μέτρα και η βοήθεια σίγουρα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, έπειτα από πρόσθετα ενδεχόμενα μέτρα ανακούφισης του χρέους, ύψους περίπου 4% του ΑΕΠ. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα προσδιοριστούν από τους Ευρωπαίους τη διετία 2014 - 2015.

Υπογραμμίζεται πως η Ευρωζώνη έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει μέτρα που θα οδηγήσουν το ελληνικό χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022, υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα τόσο το 2014 όσο και το 2015. Με αυτούς τους στόχους, που είναι της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, προσπαθούν να εκβιάσουν το λαό για να δεχτεί τις περικοπές και τα μέτρα, να γίνει συνένοχος στη σφαγή του, σηκώνοντας σημαίες ξένες προς τα συμφέροντά του.

Με το ενδεχόμενο νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ασχολείται και η γερμανική εφημερίδα die Welt.«Η μείωση του χρέους γίνεται πιο αργά από ό,τι έχει σχεδιαστεί», σημειώνει η εφημερίδα, που γράφει για τρύπα χρηματοδότησης ύψους 4,4 δισ. για το 2014 και άλλων 6,5 δισ. για το 2015.

«Η άποψη του ΔΝΤ είναι ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να προέλθουν από τους Ευρωπαίους, θα κληθούν να διαγράψουν τις απαιτήσεις τους για επιστροφή των δανείων, κάτι που φέρνει το ΔΝΤ σε μετωπική σύγκρουση με τη γερμανική κυβέρνηση», σημειώνει η «die Welt», η οποία αναφέρεται σε δήλωση του Π. Τόμσεν ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να χαρίσουν 10 δισ. τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που θα βαρύνει και τους φορολογούμενους των χωρών - δανειστριών.
Τα «μαζεύει» η Βραζιλία

Στο μεταξύ, η Βραζιλία ανακάλεσε την Πέμπτη τον εκπρόσωπό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τη διαφωνία που εξέφρασε για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Σε επικοινωνία που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Γκ. Μάντεγκα είπε ότι ο εκπρόσωπος Π. Νογκέιρα Μπατίστα άσκησε κριτική στη χορήγηση της δόσης στην Ελλάδα χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης και ότι η επιλογή του να απέχει από την ψηφοφορία ήταν λάθος.

Ο Γκ. Μαντέγκα είπε ακόμα ότι η Βραζιλία υποστηρίζει τη νέα δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα. Ο Π. Μπατίστα εκπροσωπεί άλλες 10 χώρες στο ΔΝΤ. Παρά την προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, γεγονός παραμένει ότι οι αντιθέσεις ανάμεσα στις χώρες - μέλη του ΔΝΤ είναι ισχυρές σε ό,τι αφορά την έκθεση του Ταμείου στα δάνεια προς τα υπερχρεωμένα κράτη. Η Βραζιλία είχε εκφράσει και στο παρελθόν ενστάσεις για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Τέλος, σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Financial Times» καλεί την Ευρωζώνη «να απαλλάξει το ΔΝΤ» και πως «είναι ώρα η Ευρώπη να επωμιστεί τα δικά της προβλήματα». Η εφημερίδα διαπιστώνει ότι «οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας μπορεί να χρειαστεί ακόμη να επαναπρογραμματίσουν την εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας». Από την πλευρά τους, οι «New York Times» επιχαίρουν για το γεγονός ότι με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις «οι μισθοί είναι πιο ανταγωνιστικοί τώρα στην Ελλάδα».

https://redwind.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης